Merkezi Ankara’da bulunan Çorum Hitit Dernekleri Federasyonu tarafından hazırlanan “Kadın Eli” projesi kapsamında, “Güneşin Sofrası Yöresel ve Doğal Ürünler Üretim ve Satış Merkezi” açıldı.
İçişleri Bakanlığı’nca desteklenen ve kadınların işgücüne katılımını amaçlayan proje uyarınca Hitit Dernekleri Federasyonu ARGE ve Kadın Konseyi tarafından ortaklaşa yürütülen çalışmada projenin hayat bulduğu iki adet dükkân Yenimahalle Belediyesi’nden kiralandı. Çankaya Belediyesi’nin de başından sonuna kadar maddî ve manevî katkı sağladığı “Güneşin Sofrası Yöresel ve Doğal Ürünler Üretim ve Satış Merkezi” önceki gün açıldı.
Yenimahalle Ergenekon Mahallesi, Tepebaşı 1. Sokak’ta bulunan Güneşin Sofrası’nın açılışına Adalet ve Kalkınma Partisi Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, CHP Ankara Milletvekili hemşehrimiz Ali Haydar Hakverdi, Ankara Milletvekilleri; Şenal Sarıhan, Murat Emir, Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Bağımsız Milletvekili Aylin Nazlıaka, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Hitit Dernekler Federasyonu Başkanı Av. Cemal Emir, çok sayıda Ankara’da yaşayan Çorumlu ve davetliler katıldı.
Çorum’a ait burma baklava, tarhana ve yaprak sarması gibi yöresel lezzetlerin satışının yapıldığı Güneşin Sofrası Yöresel ve Doğal Ürünler Üretim ve Satış Merkezi’nin açılışında konuşan HDF Genel Başkanı Av. Cemal Emir, Ankara'da ve Çorum'da yaşayan kadınların ürettiği yöresel ve hamur işi ürünleri aracısız bir şekilde pazarlamak ve kadınlara istihdam sağlamak amacıyla yürütülen projenin kadınlara istihdam yaratacağına inandığını kaydetti.
İçişleri Bakanlığı tarafından da desteklenen proje ile ilgili bilgi veren Cemil Emir, “Kadınlarımız evlerinde veya işyerlerinde ürettikleri yöresel ürünleri, hamur işi ürünleri kendileri veya bizim aracılığımızla pazarlayacak ve bu işten gelir elde edecek. Bu işle uğraşacak ve özellikle hamur işi üretimi yapmak isteyen kadınlarımıza aşçılık eğitimi verdik. Ürünler son derece sağlıklı ve hijyenik olarak üretilecek” diye konuştu.
Törene katılan Milletvekili Hakverdi ve Belediye Başkanı Yaşar da kadınların istihdamına önemli katkılar sağlayacak olan projeye ellerinden gelen her türlü desteği vereceklerini vurgulayarak bu çalışmanın Çorumluların birlikteliğine de katkı sağlayacağına inandıklarını dile getirdiler.
Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Uslu ise “Eski bir Sivil Toplum Örgütü Lideri olarak Federasyon Başkanı Av. Cemal Emir kardeşimizin ve Kadın Konsey Üyelerimizin yaptıkları faaliyetin ne kadar önemli ve değerli olduğunu bilenlerdenim. Dilenci Sivil Toplum anlayışı geleneği artık yok. Bunun yerine sadece tenkit eden, tepki veren slogan atan bir Sivil Toplum anlayışı yerine teklif eden, proje geliştiren, hizmet üreten ve kamu vicdanını temsil eden bir sivil toplum örgütüne doğru evriliyoruz. Olumlu anlamda çok iyi bir gelişme olduğunu düşünüyorum. Çünkü devletin elinin ermediği, toplumun imkanlarının elvermediği oranda bir toplumsal duyarlılık, dayanışma adına bu tür faaliyetlerin hem dayanışma hem de ekonomik getirisi açısından çok önemlidir. Bu faaliyeti hazırlayan ve düşünenleri tebrik ediyorum. Örnek bir faaliyet, sürdürülmesini ve giderek büyümesini arzu ederiz” dedi.
Milletvekili Uslu, konuşmasında Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’a da Çorumlu hemşehrilerimize destek olduğu için teşekkür ederek, Hacı Bektaşı Veli’nin “Dili, dini, rengi ne olursa olsun iyiler iyidir” sözünü hatırlatıp “Bizde Çorum’da diyoruz ki; “Çorumluyuk birbirimizden Sorumluyuk” şeklinde sözlerini tamamladı.





(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim