TSO Yönetim Kurulu Üyesi Muharrem Sarıaslan ile meclis üyeleri Zafer Çeliker, Mesut Doğan ve Mustafa Ertürk’ün de katıldığı ziyarette TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal, Çorum’a yaptıkları yatırımdan dolayı firma sahipleri Kadir Akyol ve İsa Akyol’a teşekkür etti.
Akyol Deri Sahipleri Kadir Akyol ve İsa Akyol, daha önce Sanayi Sitesi’nde gerçekleştirdikleri deri kemer üretimini, Organize Sanayi Bölgesi’ne taşıdıklarını söyledi. Bazı üretim faaliyetlerini Sanayi Sitesi’ndeki atölyede sürdürdüklerini ifade eden firma sahipleri, “Akyol Deri olarak yalnızca deri kemer üretimi yapıyoruz. Ürettiğimiz kemerleri gerek iç pazara, gerekse ihracat olarak dış pazara satıyoruz. Ayrıca ham deri işlemesi yapabileceğimiz bir deri tabakhanesi kurma hedefimiz var” dediler.
TSO Başkanı Başaranhıncal da, Çorum sanayisinin yeni yatırımlarla çeşitlendiğini söyledi. Üretilen ürün çeşitliliğinin, ilin üretim becerisini yansıttığını ifade eden Başaranhıncal, “Fabrikamız, ülkemizin çeşitli sıkıntılarla mücadele ettiği bir dönemde faaliyete başladı. Bu nedenle bizler için normal bir yatırımdan çok daha kıymetlidir. Ülkemiz, bu tür yatırımlarla kalkınacaktır” dedi.
Başaranhıncal, Ticaret ve Sanayi Odası olarak üreticilerin her zaman yanında olduklarını sözlerine ekledi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim