Koronavirüs salgınının ortaya çıktığı Mart ayından beri, Sağlık Bakanlığınca “rakamlar” konusunda büyük titizlik gösteriliyor. Vaka sayıları, tedavi altındaki ve yoğun bakımdaki hastalar, hayatını kaybedenler, bizzat Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından açıklanıyor. Bilim Kurulu’nun tavsiye kararlarını ve resmen alınan önlemleri de yine Bakan Koca kamuoyuna duyuruyor.

Son olarak, salgının yeniden yaygınlaşması karşısında, alınacak önlemler konusunda illerdeki pandemi kurullarına ve il hıfzıssıhha kurullarına yetki verildi. Valiler de, gidişatın vahametini gösterebilme adına, rakamları kamuoyu ile paylaşmaya başladılar. Her ne kadar açıklanan rakamlarla ilgili bazı tereddütler dile getirilse de, “şehir efsanesi” gibi dilden dile dolaşan bir takım “abartılı” söylentilerin önüne geçilebilmesi, bu şekilde mümkün olabiliyor.

Çorum’da, salgının başından beri tespit edilen vaka sayısının 2.311, toplam vefat sayısının 21, son 25 günde kaybedilen hasta sayısının ise 16 olduğu, Vali Mustafa Çiftçi tarafından açıklandı. Halen 229 hasta yatarak tedavi görüyor, 13 hasta da yoğun bakımda. Test sonucu pozitif çıkmış, karantinada, ya da bulaş kuşkusu nedeniyle evinde kontrol altında tutulanların sayısı ise şu an itibariyle 1.317 kişi.

İşte bu 1.317 kişilik liste, hastaların adres bilgileri ile birlikte önceki akşam sosyal medyaya sızdırıldı. Hastaların kişilik hakları açısından da büyük sakınca yaratan bu durum, hiç kuşku yok ki gerçek bir “skandal”. Öğrendiğimize göre, dosyanın kim tarafından, nasıl kamuoyuna sızdırıldığı araştırılmaya başlandı. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim