Down Sendromlu Merve Peker’in babası Ali İhsan Peker, O’nun özel bir çocuk olduğunu belirterek, “Dünya çapında bu başarıları rüyamızda görsek inanmazdık. Ama, Merve azmiyle zoru başardı ve bize bu gururu yaşattı. Ay yıldızlı bayrağımızı dalgalandırmasından daha büyük mutluluk olabilir mi?” ifadesini kullandı.
Beden eğitimi öğretmeni Özgür Akman ise, Antalya’dan Down Sendromlu Benay Balcı ile birlikte Güney Afrika’da düzenlenen Down Sendromlular Dünya Masa Tenisi Şampiyonası’nda çift bayanlarda ikinci olan Merve’nin tüm Türkiye’nin gururu olduğunu anlatarak, “Merve bize, İtalya’da birincilik sözü verdi” diye konuştu.


Down Sendromlu 20 yaşındaki Merve Peker engelleri masa tenisi oynayarak aşıyor.
Güney Afrika'da düzenlenen Down Sendromlular Masa Tenisi Dünya Şampiyonası’nda, arkadaşı Benay Balcı ile birlikte çift bayanlarda ikinci olan Merve’nin, masa tenisine olan ilgisi babasıyla birlikte evlerindeki yemek masasında tenis oynamasıyla başladı. Her akşam evlerinde babasıyla masa tenisi oynayan Merve’nin sahip olduğu yeteneği Beden Eğitimi Öğretmeni Özgür Akman keşfetti.
Ailesinin ve öğretmeninin yardımıyla her geçen gün kendisini geliştiren Merve, bugüne kadar Türkiye'de düzenlenen her turnuva ve şampiyonadan dereceler ve madalyalarla döndü.
Önce Türkiye birinciliği, ardından Avrupa şampiyonluğu, son olarak da masa tenisinde dünya ikinciliği alan Merve, elde ettiği başarılarla hem Türkiye’nin, hem Çorum’un, hem de ailesinin gururu oldu.
Merve’nin azmine duyarsız kalmayan Gençlik ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer, öğretmeni Özgür Akman’ın talebi üzerine genç sporcunun eğitim gördüğü merkeze masa tenisi tahsis ederken, baba Ali İhsan Peker de oturdukları apartmanın bodrum katında bulunan küçük bir odaya masa tenisi masası koydurdu.
Öğretmeni ve ailesinin desteğiyle önümüzdeki yıl İtalya’da yapılacak olan dünya şampiyonasına hazırlanan Merve, bu şampiyonadan birinci olarak döneceğinin sözünü veriyor.

“MERVE’NİN KİŞİSEL YETENEĞİ”
Merve’nin hızla öğrenmeye başlamasının, babasıyla evde yemek masası üzerinde başlayan masa tenisi macerasına dayandığına değinen Akman, kendi kişisel yetenekleri ve evde ailesiyle birlikte yaptığı çalışmalar neticesinde Merve’nin bir adım daha öne çıktığının altını çizdi.

PEŞPEŞE GELEN BAŞARILAR
Zihinsel engelli bireylerin spor karşılaşmalarının yapıldığı uluslararası bir platform olan Special Olimpik ’in Türkiye ayağı olan Özel Sporcular Spor Eğitim ve Rehabilitasyon Derneği’nin Denizli’de yaptığı Türkiye Şampiyonasında Merve’nin Türkiye derecesi yaptığını ve bunun neticesinde Belçika’ya gitmeye hak kazandığını belirten Akman, “ Merve Belçika’da çift bayanlarda Avrupa Şampiyonu oldu daha sonra 2014 yılında Antalya’da yapılan masa tenisi şampiyonasında Özel Sporcular Spor Federasyonu’nun düzenlediği masa tenisi şampiyonasında da birinci oldu” dedi.

“TÜRKİYE’NİN GURURU”
Antalya’da birinci olduktan sonra Dünya Down Sendromlular Masa t
Tenisi Şampiyonası olacağını öğrendiklerini ve milli takım kampına seçmeye çağrıldıklarını ifade eden Özgür Akman , “O seçmenin sonucunda Merve tüm rakiplerini yenerek birinci oldu ve Dünya Down Sendromlular Masa Tenisi Şampiyonasına gitmeye hak kazandı. Antalya’dan down sendromlu bir kızımız Benay Balcı ile birlikte Güney Afrika da düzenlenen Dünya Down Sendromlular Masa Tenisi Şampiyonasında çift bayanlarda dünya ikincisi olarak bizleri ve Türkiye’yi gururlandılar” ifadesini kullandı.


Beden eğitimi öğretmeni Özgür Akman, Merve’nin üzerine titriyor. 

“MERVE’DEN BİRİNCİLİK SÖZÜ”
Merve’nin masa tenisi antrenörü eşliğinde çalışmasının daha faydalı olacağını vurgulayan Akman “Seneye İtalya da düzenlenecek Dünya Şampiyonasında Hem tek bayanlarda hem de çift bayanlarda dünya şampiyonluğu bekliyoruz. Merve birinci olacağına dair bizlere söz verdi.” diye konuştu.

“AY YILDIZLI BAYRAĞIMIZI DALGALANDIRDI”
Baba Ali İhsan Peker ise, “Önceden Merve’nin dünya ikincisi olacağını söyleseler pek inanasınız gelmezdi, ama Merve zoru başardı ve tüm Türkiye’nin sevgisini kazanarak bizi gururlandırdı. Tabii aldığı başarılar Türkiye ye ait başarılar, Türkiye’nin gururu ay yıldızlı bayrağımızı göklerde dalgalandırdığı için hepimiz mutlu olduk.” dedi.
Merve’nin özel bir çocuk olduğunu belirten İhsan Peker , “Merve bize Allah’ın bir lütfu, en iyi şekilde eğitim alması için elimizden geldiğince emek verdik ve vermeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

“ÜLKEMİZE BÜYÜK GURUR YAŞATTI”
Anne Züleyha Peker de, “ Merve’nin mutluluğu benim için her şeyden önce geliyor, kızım Güney Afrika’da ve Belçika’da bayrağımızı dalgalandırarak ailemize ve ülkemize büyük bir gurur yaşattı” diyerek duygularını ifade etti. 


Merve, annesi Züleyha, babası Ali İhsan, kardeşi Zeynep ve öğretmeni Özgür Akman’la...


Merve, evde yemek masasında babası ile masa tenisi oynarken…



Merve, lise öğrencisi kardeşi Meltem ve daha iki yaşında masa tenisine merak saran küçük kardeşi Zeynep’le…


Baba Ali İhsan Peker, Çevreyolu civarındaki apartmanın bodrum katına Merve için tenis masası kurdu. Fotoğrafta, bu masada öğretmen Özgür Akman’la tenis oynarken…


Arkadaşımız Elif Suar Turalı, Merve’nin masa tenisindeki performansını bizzat denedi.

(Elif Suar TURALI)
Editör: TE Bilisim