Mardin’in Nusaybin ilçesinde teröristlerle girdiği çatışmada şehit düşen Özel Harekat Polisi Mesut Demirkan, Çorum’un Boğabağı köyünde gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.
Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Daire Başkanlığı’nda görevliyken geçici görevle gittiği Nusaybin’de terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda çıkan çatışmada şehit olan Özel Harekat Polisi Mesut Demirkan’ın cenazesi dün Mardin’de düzenlenen törenin ardından uçakla Amasya’nın Merzifon ilçesine oradan ise karayoluyla baba ocağı olan Çorum’un Boğabağı Köyü’ne getirildi.
Şehidin Türk Bayrağı’na sarılı tabutu baba ocağına getirildiğinde gözyaşları sel oldu. Burada alınan helalliğin ardından cenaze omuzlarda köy meydanına taşındı. Cenazenin taşınması sırasında tabutun arkasından yürüyen şehidin 8 yaşındaki kızı Rabia ve bir yakınının omzunda duran 3 yaşındaki oğlu Kaan, gözyaşlarına hakim olamadı. Şehidin 64 yaşındaki babası Abdullah Demirkan ve eşi Zehra Demirkan da güçlükle ayakta durabildi. Cenaze aracının yanında yürüyen Özel Harekat Polisleri tekbir getirdi.
Cenaze köy meydanına getirildikten sonra Çorum Müftüsü Dr. Ahmet Akın tarafından cenaze namazı kıldırıldı. Namazın ardından şehidin cenazesi Boğabağı Köy Mezarlığı’nda toprağa verildi. Şehidin cenazesi toprağa verilirken, mesai arkadaşları tarafından havaya 2 el saygı atışı yapıldı. Cenaze törenine Çorum Valisi Ahmet Kara, Çorum Garnizon Komutan vekili Kıdemli Yarbay Ahmet Akın, Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Tufan Köse, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Emniyet Müdürü Murat Kolcu, askeri ve Emniyet yetkilileri, belediye başkanları, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının başkanları, şehit ailesi, köylüler ve vatandaşlar katıldı.
Şehit Özel Harekat Polisi Mesut Demirkan’ın defin işlemlerinin ardından Vali Ahmet Kara ve diğer yetkililer tarafından şehit ailesine Türk Bayrağı verilerek taziyeler sunuldu.















(Yusuf ÇINAR)
Editör: TE Bilisim