Capital ve Ekonomist dergileri tarafından önceki gün Anitta Otel’de düzenlenen “Çorum’a Yön Veren Markalar” başlıklı panele konuşmacı olarak katılan Ece Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Çenesiz, Türkiye’nin en fazla ihracat yapan ikinci vitrifiye seramik firması olduklarını belirterek, “Satış gelirlerimizin yüzde 71’ini yurt dışından elde ediyoruz. Kur dalgalanmalarının yaşandığı şu süreçte, ihracata ağırlık vermenin faydasını gördük.” dedi.

Ece Holding’in temellerinin 1965 yılında Çenesiz ailesi tarafından atıldığını hatırlatan Erdem Çenesiz, tuğla ve kiremit alanında başlayan üretimlerinin ülkenin birçok yerinde kurulan tuğla ve kiremit tesisleri ile devam ettiğini söyledi.

2006 yılında Ece Grup şirketlerinin, Ece Holding çatısı altında birleştirildiğini anlatan Çenesiz, “Bugün 4 lokasyonda toplam 7 üretim tesisi ile, 345.000 m2 açık alan 92.000 m2'lik kapalı alanda üretim yapan ve 900 kişilik istihdam sağlayan bir sanayi grubuyuz.” dedi.

2013 yılında İtalya’nın 7. en büyük vitrifiye seramik firması ISVEA’yı satın aldıklarını anımsatan Erdem Çenesiz, “Vitrifiye seramik alanında dünyanın önde gelen ülkesi olan İtalya’nın karakteristik bir markasını Çorum’a getirdikten sonra pazarlama stratejimizi bu marka üzerinde yoğunlaştırdık. Özellikle Güney İtalya’da yaygın bir marka olan ISVEA’yı Türk banyo gereçleri pazarında da öncelikli tercih edilen banyo markası yapmayı hedefliyoruz.” diye konuştu.

Çorum’un 2018 yılında ihracatını en fazla artıran il olduğuna dikkat çeken Erdem Çenesiz, “Çorum, dünyadaki ilk yazılı barış antlaşması olan Kadeş’i imzalayan taraflardan biri olan Hitit Uygarlığı’na ev sahipliği yapıyor. Üstelik Google tarafından geçtiğimiz aylarda Çorum, ‘Dünyanın ağırlık merkezi’ olarak işaretlendi. Düşünebiliyor musunuz? Çorum, dünyada adını duyurabilecek böylesine önemli iki avantaja sahip… Çorum’un bunları çok iyi değerlendirmesi lâzım.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin orta vadede bol fırsatlar sunan bir ülke olduğunu kaydeden Ece Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Çenesiz, dünyaya satış yapabilmek için sanal pazar olanaklarının da iyi kullanılması gerektiğinin altını çizdi.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim