Komisyon tarafından hazırlanan raporu okuyan Esenkaya, hatalı anne sütü uygulamalarının önlenmesi, emzirmenin korunması, özendirilmesi ve desteklenmesine yönelik olarak, Çorum’da sürdürülmekte olan “Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Hastaneler” programında; tüm doğan bebeklerin doğumdan sonra hemen emzirilmeye başlatılması, ilk 6 ay sadece anne sütü verilmesi, 6. aydan sonra ek besinlere başlanmasının yanı sıra emzirmenin 2 yıla kadar devam ettirilmesinin ülke politikası olduğunu kaydetti.

2004 yılında Çorum’un “Bebek Dostu İl” unvanı aldığını,2016 yılı itibariyle de  “Bebek Dostu Altın İl” olma çalışmalarının başlatıldığını ifade etti.

İl Genel Meclisi’nde 2016 yılı içinde emzirmeyi destekleyen bir bebek dostu grubu oluşturulduğunu ve Merkez İlçe İl Genel Meclis Üyeleri Yurdanur Özzehinli, Yıldız Bek, Burçin Solmaz Polat, Mustafa Alagöz ve Sungurlu İlçesi İl Genel Meclis Üyesi Ünal Cevizci’nin grup üyesi olarak belirlendiğini hatırlatan Üzeyir Esenkaya, Altın bebek Dostu il kriterleri konusunda meclis üyelerine bilgi verdi.

 (Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim