İldeki okullarda gerçekleştirilen eğitim seminerlerde AFAD uzmanlarınca Mehmetçik Anadolu Lisesi’nde öğrencilere deprem ve depremden korunmanın yollarının yanı sıra doğal afetler hakkında bilgiler veriliyor.
İl AFAD Şube Müdürü Nihat Hasan Köse, Türkiye’nin doğal afetlerle sık sık karşılaşan bir ülke olduğunu belirterek, halkın afet olaylarına karşı bilinçlenmesi gerektiğini ifade ederek, "Sizlerin bu sorumluluk duygusunu genç yaşta edinmeniz oldukça önemli. İleride ülkenin çeşitli yerlerinde görev alacaksınız. O zaman bizim yerimize afete maruz kalmış insanların yardımlarına sizler koşacaksınız" dedi.
Şiddetli soğuklar, kuraklık ve kıtlık gibi olayların yavaş gelişen doğal afetler olduğunu dile getiren Köse, deprem, seller, su taşkınları, toprak kaymaları, çığ, fırtınalar ve hortumların ise ani gelişen doğal afetler olduğunu belirtti.
Temel afet bilincini toplumda yaymak ve farkındalık oluşturmak için afetle ilgili eğitimlerin küçük yaştan itibaren başlaması gerektiğini kaydeden Köse, bu doğrultuda 16 Mart tarihine kadar okullarda depremler ve doğal afetler eğitimi verileceğini belirtti.
Köse’nin konuşmasının ardından yapılan deprem ve yangın tatbikatında, deprem sireninin çalmasıyla öğrenciler sınıflarından hızlı ve kontrollü bir şekilde çıkarıldı. Görevlilerce, yaralı olarak çıkarılan öğrencilere, ilk müdahale okulun bahçesindeki ambulansta yapıldı.








Editör: TE Bilisim