Anitta Otel’de Cumartesi günü saat 10.00'da başlayan toplantıda; CHP İl Örgütü'nün son 3 ay içerisinde Çorum merkez ve ilçelerde gerçekleştirdiği çalışmalar değerlendirildi.
Toplantıya; CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, CHP Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Tufan Köse, CHP İl Başkanı Hasan Suvacı, Merkez İlçe Başkanı Ali Rıza Suludere, Atatürkçü Düşünce Derneği Çorum Şube Başkanı Uğur Demirer, CHP İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi üyeleri, CHP Gençlik Kolları üyeleri, CHP Kadın Kolları üyeleri, CHP'li İlçe Belediye Başkanları, eski il ve ilçe başkanları ile çok sayıda partili katıldı.
Ebediyete intikal eden şehitlerin manevi huzurunda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan toplantıda; CHP İl Örgütü'nün merkez ve ilçelerdeki çalışmaları sinevizyon gösterisi ile katılımcılara izletildi. 
Ardından İl Başkanı Suvacı, toplantının CHP’ye ve ülkeye hayırlar getirmesini dileyerek katılımcılara teşekkür etti. Son günlerde gündeme yeniden başkanlığın getirildiğini ve bunun bir tezgah olduğunu belirten Suvacı iktidarın inandırıcılığını kaybettiğini ifade ederek partililere birlik beraberlik çağrısı yaptı.
CHP Merkez İlçe Başkanı Suludere de yaptıkları çalışmaları anlatarak 2019 yılı seçimlerinden partilerinin Çorum’da birinci olacağını, ayrıca Çorum Belediyesini de kazanacaklarını savundu. Göreve geldikleri ilk günden itibaren yarın seçim olacakmış gibi çalışmalarını sürdürdüklerini, siyasette başarının takım çalışması ile mümkün olacağını, parti örgütlerinin eksiklerini birlik içinde tamamlayacaklarını ifade eden Suludere, tartışmanın kimseye faydası olmayacağını vurguladı.
Milletvekili Köse’nin başkanlık tartışmalarına değinerek CHP’nun çözüm önerilerini sıraladığı toplantıda daha sonra divan oluşturuldu. Kadın Kolları Başkanı Firdevs Yalçın, İl Başkan Yardımcısı Yüksel Aydemir, İl Genel Meclis Üyesi Yıldız Bek’in de konuşma yaptığı programda son olarak CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Toplantının basına kapalı ikinci bölümünde ise örgütün çalışmaları ve yeni dönemde yapılacaklar ele alındı.

(Volkan SINAYUÇ)
 
Editör: TE Bilisim