AK Parti Çorum Milletvekili TBMM Tarım ve Köy İşleri Komisyonu ve Grup Yönetim Kurulu Üyesi, Elazığ ve Malatya İl Koordinatörü Ahmet Sami Ceylan iki kongreye katılarak birini yönetti.

Kongre için Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve diğer partili milletvekilleri ile Malatya’ya giden Ceylan, genel merkez koordinatörü olarak sorumluluk sahasında bulunan Malatya Yeşilyurt İlçe Kongresi’ni de yönetti.

Ceylan’ın yönettiği kongrede konuşan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, AK Parti teşkilatlarının millete hizmet noktasında çok önemli bir yeri olduğunu vurgularken, 2018 yılının ülkemiz için daha iyi olacağını vurguladı. Türkiye'nin 2017 yılında güçlü bir şekilde büyüyerek yoluna devam ettiğini de belirten Tüfenkci’nin ardından söz alan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz ise Türkiye'nin ekonomik göstergeleri hakkında bilgiler vererek 4. Çeyrekte de ülkede büyümenin devam edeceğini açıkladı.

AK Parti Çorum Milletvekili Ceylan’ın konuşmasından sonra tek liste halinde gidilen seçimde mevcut başkan Muhammed Yalçınkaya yeniden Yeşilyurt AK Parti İlçe başkanlığına seçildi.

TUNCELİ’YE DE GİTTİ

Bakan Tüfenkçi, Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz ve Milletvekili Ceylan bu kongrenin ardından helikopter ile Tunceli’ye geçti. Burada Vali ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel tarafından karşılanarak Valilik’i ziyaret eden AK Parti heyeti daha sonra ise Tunceli İl Kongresi’nin yapılacağı salona geçti.

Tüfenkçi burada da ülkenin ihracatta rekor kıracağını belirten bir konuşma yaptı. Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun’un da katıldığı Atatürk Kapalı Spor Salonu’ndaki kongrede İl Başkanı Fatih Tek, yeniden seçilerek güven tazeledi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim