Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasına zemin hazırlayan ve aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti’nin de temellerinin atıldığı bu şanlı zaferin, Türk Milletinin bağımsızlık yolunda fedakârlığının, inancı uğrunda şehadet kararlılığının kanıtı olduğunu belirten Yaşar, “Atalarımızın bin bir zorlukla ve yoklukla, çağın en gelişmiş devletleri karşısında verdiği bu varoluş kavgası, bir milletin uyanıp şahlanmasının tetikleyicisi olmuştur. 18 Mart 1915, Türk tarihinde inanç, azim ve yiğitlikle örülmüş bir destanın tarihidir. Bu tarihte, Vatanımızın bölünmez bütünlüğü için çok güç şartlar altında verilmiş olan bu mücadele ile dünya tarihinde eşine az rastlanan bir kahramanlık destanı yazılmıştır. Çanakkale; bu destanı yazan kahraman Türk ordusunun savaşta dahi insanlığını unutmadığını tüm dünya milletlerine gösterdiği bir yerdir İnsan olmanın, insana saygı duymanın, vicdan sahibi olmanın zaman ve yer koşuluna bağlı olmadığını, kahraman Türk ordusu tüm dünyaya Çanakkale’den göstermiştir” dedi. Bugün millete düşen görevin, Ataların, bağımsızlığın ve özgürlüğün simgesi, şehitlerin ve gazilerin emaneti olan yurdu ve Cumhuriyeti, ulusal değerleri, Çanakkale’yi, Kurtuluş Savaşı’nı kazanan ruhu korumak, bu bilinci gelecek yeni nesle aktarmak olduğunu dile getiren Av. Kenan Yaşar, “Yeni nesil; geçmişine saygılı, değerlerine bağlı olarak geleceğe emin adımlarla ilerlerken; bilgi temelli gelişimi ve değişimi ilke edinerek, kendisine bırakılan mirası layıkıyla taşıyacaktır. Millet olarak büyük bir özverinin sonucu kazanılan tarihi zaferin onurunu ve gururunu daima yaşayacağız ve bizleri büyük bir millet yapan Çanakkale ruhunu her zaman koruyacağız. Vatanımız, Bayrağımız ve istiklalimiz uğruna canlarını feda eden kahramanlarımızı hiçbir zaman unutmayacağız.
Çanakkale savaşlarının yıl dönümünde bizlere düşen en büyük görev; ülkemizin bölünmez bütünlüğünü, birlik ve beraberliğimizi daima korumak; bugün ülkemizi bölmek, birlik ve beraberliğimizi bozmak için fırsat kollayan iç ve dış mihraklara karşı yine aynı azim ve fedakârlıkla mücadelemize devam etmektir.
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümü vesilesiyle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatanı uğruna canını feda eden tüm kahramanlarımızı, Şehitlerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz” dedi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim