İkinci Noter Ebubekir Bulat gözetiminde İŞKUR yetkililerinin katılımıyla düzenlenen ve iki gün süren kura çekiminde Bin 985 kişilik geçici iş için toplam 15 bin 252 kişinin başvuruda bulunduğu bildirildi. İŞKUR’un giriş katında önceki gün saat 10.00’da başlayan ve iş başvurusunda bulunanların yoğun ilgi gösterdiği kura çekimi dün de de mesai saatleri içerisinde devam etti.
Konu ile ilgili olarak alınan bilgiye göre işçilerin 25 Kasım’da işbaşı yapacakları ve 29 Nisan 2016’ya kadar geçici olarak istihdam edilecekleri öğrenildi. Çalışma ve İş Kurumu’nda kısa adı (TYP) olan “Toplum Yararına Programı”ndan İl Özel İdaresi, İl Müftülüğü, Hitit Üniversitesi, Emniyet Müdürlüğü, Çorum Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, ilçe milli eğitim müdürlükleri, ilçe kaymakamlıkları ve ilçe belediye başkanlıkları yararlandı.
Ebubekir Bulat gözetimindeki kura çekiminde ismi çıkanlar mutlu olurken, kurada ismi çıkmayanlar ise burukluk yaşadı. Bu kapsamda geçici işçilerin ilgili kurumların altyapı çalışmaları, çevre düzenlenmesi, temizlik ve diğer faaliyetlerinde çalışacakları, SGK primleri yatırılacak olan geçici personelin ücretleri ve primlerinin İŞKUR tarafından finans edileceği kaydedildi.
(Volkan SINAYUÇ)
Editör: TE Bilisim