CHP İl Başkanı Hasan Suvacı beraberinde Merkez İlçe Başkanı Ali Rıza Suludere, İl Genel Meclis Üyesi Yıldız Bek, Kadın Kolları Başkanı Firdevs Yalçın ve parti yöneticilerinden oluşan bir heyetle yeni eğitim-öğretim yılının başlaması nedeniyle Türk Eğitim-Sen’e ziyarette bulundu.
Selim Aydın ve sendika yöneticilerinin hazır bulunduğu ziyarette tüm eğitim camiası için yeni eğitim-öğretim yılının hayırlı uğurlu olmasını dileyen CHP İl Başkanı Suvacı, sorgulayan ve araştıran bir nesle ihtiyaç olduğunu, bunun için öğretmenlere önemli görevler düştüğünü dile getirdi. Son yıllarda birilerinin kafasındaki hayali gerçekleştirmek adına eğitim sistemi ile sık sık oynandığını belirterek eğitimcilerin her zaman yanında olduklarını belirte Suvacı, çağdaş, demokratik ve laik bir sistemle yaşamayı özleyenlerin geleceğimiz olan çocukların iyi yetişmesi için çağdaş bir eğitim istediklerini, vatandaşın devlete güven duyması için FETÖ’cülerin tamamen temizlenmesi gerektiğini, bir çok öğretmenin açığa alınması nedeniyle eğitimin sorunlu başladığını, vekil öğretmenlik sisteminin ayrımcılığa yol açtığını ve birlik beraberlik söylemlerinin askıda kalmaması gerektiğini ifade etti.
CHP İl Başkanı Suvacı’nın şahsında heyete nazik ziyareti için teşekkür eden Selim Aydın ise sendikaların sivil toplum örgütleriyle birlikte hareket ederek faydalı işler yapabileceğini, zor günler geçiren ülkede hep birlikte Yenikapı’da sağlanan ruhun hayata geçirilmesi için mücadele edilmesi gerektiğini vurguladı. Yukarıdaki olumlu havanın yerele de yansımasının önemli olduğunu anlatan Aydın, “Hep birlikte Türkiye’yiz söylemi sözde kalmasın. Tüm yetkililer yaşanan süreçten ders çıkarsın ve devletin otoritesi bundan sonra hiçbir grupla paylaşılmasın. Bu süreçte FETÖ başta tüm terör örgütleri devletten temizlensin ama kimse de mağdur edilmesin. Hala ne için açığa alındığını bilmeyen insanlar var. Benim partilim, sendikalım havasından vazgeçilmelidir. Tüm kurumlarda sadakat yerine liyakat dikkate alınmalıdır. Bu süreçte bizler her zaman devletimizin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.



(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim