10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü etkinlikleri kapsamında Çorum Belediyesi Sanat Galerisi ve Müzesi’nde açılan sergiye Belediye Başkanı Zeki Gül, İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Abdurrahman Başbuğ, CHP İl Başkanı Hasan Eray Tüfekçi, CHP Merkez İlçe Başkanı İsmail Kalender, AK Parti Belediye Başkan Adayı Halil İbrahim Aşgın, Basın İlan Kurumu Müdürü Osman Bolluk, Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Mehmet Çelik, gazeteciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Sergide ÇORUM HABER, Çorum Hâkimiyet, Çorum Lider, Merhaba ve Yenigün gazetelerinin manşetleri yer aldı.

Sergi açılışı öncesinde kısa bir konuşma yapan Belediye Başkanı Zeki Gül, bu sene 1997 yılının manşetlerini sergilediklerini belirterek, “Şehrimizde 22 yıl önce neler konuşulmuş, hemşehrilerimizin gündeminde hangi konular varmış, sergimizde bunlarla ilgili fikir sahibi olacağız.

22 yıl önce, o yıllarda ve günlerde insanımızın, şehrimizin gündeminde neler var, ülkemizde ve dünyada kültüre, sanata, spora, siyasete dair neler konuşulmuş, bunları görme imkânı bulacağız” dedi.

Gazeteciliğin fedakârlık isteyen bir meslek olduğunu belirten Gül, “Dünyanın en zor meslekleri arasında ilk sıralarda yer alıyor. Biz de sizin gerçekten zor şartlar içinde görev yaptığınıza yıl içerisinde, birçok gün şahit olan insanlarız. Bir yandan yaptığınız işte vicdanınıza karşı bir sorumluluk taşıyorsunuz. Bir yandan da, bir kamu görevini yerine getiriyorsunuz.

Bunun için bizler gibi sizlerin de attığınız her adımda, söylediğiniz her sözde, yazdığınız her kelime ve her cümlede topluma karşı taşınması zor bir sorumluluğunuz var” şeklinde konuştu.

(Mehmet DALAR)

Editör: TE Bilisim