Turgut Özal Konferans Salonu’nda önceki gün gerçekleştirilen imza törenine Belediye Başkanı Zeki Gül, Bem-Bir-Sen Genel Başkanı hemşehrimiz Mürsel Turbay, Memur-Sen İl Temsilcisi Ahmet Saatci, Bem-Bir-Sen Şube Başkanı Burhan Şahin ve çok sayıda belediye personeli katıldı.

Törende ilk olarak söz alan Bem-Bir-Sen Şube Başkanı Burhan Şahin, Sosyal Denge Sözleşmesi’nden ötürü Belediye Başkanı Zeki Gül’e teşekkür etti.

Ardından kürsüye gelen Belediye Başkanı Zeki Gül ise toplam 1710 personelle Çorum’a hizmet ettiklerini ve şehir için gerekli buldukları projeleri eksiksiz yerine getirdiklerini belirterek, “Bu hizmetlerin hepsi de 28 birimimizde görev yapan kardeşlerimizle görülüyor. Personelimiz bizim yüzümüzü ağartıyor, biz de onların bu samimi gayretinin karşılığını vermeye çalışıyoruz.” dedi.

Sosyal Denge Tazminatını brüt 350 TL’den 618 TL’ye çıkardıklarını dile getiren Başkan Gül, “Memurlarımıza geçtiğimiz yıl aylık 131 bin TL ödeme yapıyorken, bu sözleşme ile aylık 232 bin lira ödeme yapıyor olacağız. Yıllık 2 milyon 784 bin TL bir bütçeyi sosyal denge tazminatlarına ayırmış oluyoruz. Yüzde 100’lük bir artışa imza attık. Bizim anlayışımızda alın teri hakkı mübarek bir haktır. Biz Belediye olarak şehrimizin değişimine vesile olan, Çorum’u geliştiren proje ve çalışmaları birlikte sürdürüyoruz. İnanıyorum ki bundan sonraki süreçte de tüm birimlerimiz ve tüm çalışanlarımız, Belediyecilik alanında yakaladığımız başarıyı daha ileri bir noktaya taşımak için gecesini gündüzüne katacaktır.” diye konuştu.

TURBAY’DAN GÜL’E TABLO

Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay ise 2006 yılından beri yetkili sendika olduklarını hatırlatarak, “Hem ulusal hem de uluslararası çalışmalarda tarihe not düşecek, damga vuracak ciddi anlamda güzel çalışmalar yaptık. İnsana değer veren bir medeniyetin çocuklarıyız. Bu medeniyetin soy ağacını çok daha iyi yerlere götürmek için gayret ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Belediye personeline ödenecek aylık 618 TL’yi kapsayan Sosyal Denge Tazminatı Sözleşmesi işveren adına Belediye Başkanı Zeki Gül, çalışanlar adına ise Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay tarafından imzalandı.

Karşılıklı imzaların atılmasının ardından Mürsel Turbay, Belediye Başkanı Zeki Gül’e bir tablo hediye etti.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim