Konuyla ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, daha önceden de Devane bölgesinde satın alma yaptıklarını ve bu bölgede konut alanları işaretlediklerini ayrıca gerekli yol yapımları için bu satımların gerçekleştirildiğini ifade ederek, yeniden düzenleme için Gülabibey Mahallesi olarak geçen alanda Eski itfaiye ile Kale arasında kalan bölümde 15 dönümlük alan satın alacaklarını belirtti. Madde meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi.

RUHSAT DÜZENLEME ÜCRETİ KALDIRILDI

Toplantıda Yapı Kontrol Müdürlüğü tarafından alınan ruhsat düzenleme ücreti de görüşüldü. Bu konuda vatandaşların itirazlarının olduğu ve bazı durumlarda mahkemelik olunduğu da belirtilerek ruhsat düzenleme ücretinin de kaldırılması istendi. Alınan kararda vatandaşlarla belediyeyi karşı karşıya getiren ruhsat düzenleme ücretinin kaldırılmasına da karar verildi.

İmar ağırlıklı geçen meclis toplantısında ayrıca Osmancık Caddesi ve Milönü, Eti Anadolu Lisesi civarındaki ilgili alanlarla ilgili ruhsat problemi çözüme kavuşturuldu.

Belediye Meclisi, Gazi Caddesi’nden Bahabey’e dönüşte mevcut tretuarın 5 metre daha genişletilmesi, Çepni Mahallesi Çevre Yolu Traktörcüler Sitesi civarında imar planı değişikliği, Ulukavak, Çöplü ve Üçdutlar Mahallesi, Osmancık Caddesi, Akpınar Caddesi ve Mavral Sokağın bir kısmı ile Gülabibey, Tepecik ve Yavruturna Mahallesi, Cengiz Topel Caddesi, Kıbrıs Caddesi ve Esnafevler 1. Sokağın (Eti Anadolu Lisesi civarı) plan değişikliği konularında da kararlar aldı.

Editör: TE Bilisim