Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) 49. Başkanlar Konseyi Toplantısı, Kıbrıs Türk Gazeteciler Cemiyeti, Girne Amerikan Üniversitesi ve Kıbrıs Amerikan Üniversitesi’nin ev sahipliğinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde yapıldı.
Yoğun bir katılımla gerçekleşen toplantının ilk gününde, TGF Heyeti, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı tarafından kabul edildi. Etkinliğin ikinci gününde Kıbrıs Amerikan Üniversitesi’nin Lefkoşe Kampüsü’nde “Türk Yunan İlişkileri ve Kıbrıs Sorunu” paneli gerçekleştirilirken, Barbarlar Müzesi, Mavi Köşk ve Geçitköy Barajı’nda incelemelerde bulunuldu.
Girne Amerikan Üniversitesi’nin Sosyal Tesislerinden biri olan Girne/Lapta’daki Le Chateau Lambouso Otel’de 3. Gün yapılan 49 Başkanlar Konseyi Toplantısı’nda ise mesleki sorunlar değerlendirilip çözüm yolları arandı, medyaya ilişkin projeler konuşuldu.
TGF 49. Başkanlar Konseyi KKTC toplantısında yapılan değerlendirmeler sonunda alınan karar ve tespitlerden oluşan sonuç bildirgesinde, Basın Kartları Yönetmeliği’nin iptal edilmesi gerektiği savunularak, baskıcı tavırların Türk medyasını evrensel standartların çok gerisine düşürdüğü ve ülkemizin itibarını sarstığı vurgulandı ve gazetecilerin tutuksuz yargılanmaları istendi.
Yerel gazetelerin nitelik ve nicelik açısından istenilen düzeye gelmesi için güçlerini birleştirmeleri gerektiğine işaret edilen bildirgede, Anadolu basınının resmi ilan gelirlerinin artırılması isteği de dile getirildi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim