Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ford Evlüce Otomotiv bayisi destekleriyle iki gün boyunca okullarda, meslek seçimi ve toplumsal cinsiyet eşitliği konularında farkındalık eğitimi verildi. Eğitimlere, Uçan Süpürge’nin yanı sıra Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği’nin ekipleri ve Ford Otosan mühendisleri de katıldı.
Türkiye otomotiv sektörünün öncü kuruluşu Ford Otosan, yirmi yıldır ülke genelinde kadınların güçlenmesi için çalışan Uçan Süpürge Kadın İletişim ve Araştırma Derneği ile birlikte “Bal Arıları Mühendis Oluyor” projesini yürütüyor. Meslek seçiminde cinsiyet ayrımcılığına dikkat çekmek, kadınların iş ve mesleklere katılımının önemi hakkında kamuoyunda farkındalık yaratmak amacıyla geliştirilen ve bugüne kadar 4 binden fazla öğrenciye ulaşılan "Bal Arıları Mühendis Oluyor" kurumsal sosyal sorumluluk projesi 17-18 Kasım’da Çorum’da gerçekleşti.
Çorum Şehit Abdullah Tayyip Olçok Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirilen farkındalık eğitimlerinde kız ve erkek öğrencilerin yanı sıra, öğretmenlerine de meslek seçiminde toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin olumsuz sonuçları anlatıldı.
Ford Otosan, proje kapsamındaki okullarda eğitimini tamamlayarak üniversitelerin mühendislik bölümlerini tercih eden kız öğrencilere staj imkânı sunacak.
(Haber Merkezi)
 
Editör: TE Bilisim