Çorum Belediyesi Gençlik Merkezleri öğrenci ve öğretmenlerinden oluşan yaklaşık 100 kişilik bir heyet, Fettuhlahçı Terör Örgütü tarafından 15 Temmuz’da gerçekleştirilen menfur darbe girişimi nedeniyle AKP Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu’ya “Geçmiş olsun” ziyaretinde bulundu.
15 Temmuz’da yaşanan saldırılar dolayısıyla İstiklal Savaşını yöneten Meclis’in bir kez daha “Gazi” unvanını kazandığını anımsatan Milletvekili Salim Uslu, “Darbeler esnasında parlamentolar bombalanmaz. Bunun bir istinası var. Hitler dönemindeki Nazi Almanya’sı. İkinci istisnası da 15 Temmuz’daki darbe teşebbüsünde yaşanmıştır.” dedi.
15 Temmuz gecesi 00.30’a kadar İçişleri Bakanı Efkan Ala ile birlikte olduğunu ve Bakan Ala’nın bütün sürece müdahalelerine tanık olduğunu aktaran Uslu, “Daha sonra Meclis’e geçtik ve olayları birebir yaşadık. O gün bir daha yaşanmasın. Çok darbe ve muhtıra gördüm ve sonrasında kazanımların hep elimizden gittiğini, Türkiye’nin geri götürüldüğünü gördüm. Darbe ve muhtıralardan sonra barış, sulh ve demokrasi diyenlerin aslında demokrasiyi, barışı katlettiğini gördüm. Sandıklardan çıkıp milletin teveccühüne mazhar olmayı gözüne kestiremeyenler silah zoruyla darbe yaparak iktidarı ele geçirmek gibi bir heves içerisindeler. Bu Türkiye’de ilk kez olmadı ama ilk kez dünyaya örnek olan bu Türk Milleti, elhamdülillah demokrasiye, kendi geleceğine, istikbaline, istiklaline sahip çıkmayı gösterdi. O açıdan bu aziz milletle ne kadar sevinsek, övünsek azdır.” diye konuştu.
Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu daha sonra gençleri GYODER Genel Başkanı Aziz Torun ve GYODER Yüksek İstişare Kurulu Başkanı hemşehrimiz Avni Çelik ile bir araya getirdi.
GYODER Yüksek İstişare Kurulu ve Sinpaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı hemşehrimiz Avni Çelik gençlerin hassasiyet gösterip TBMM’yi ve Çorum Milletvekili Salim Uslu’yu ziyaret etmelerinin önemli olduğunu vurgulayarak, “Geleceğimiz sizlersiniz. Sizlerin meselelerine duyarlılığınız memleketin geleceği bakımından son derece ümit verici. Sizleri kutluyorum. Çorum Eğitim ve Kültür Vakfı çatısı altında sizleri desteklemeye devam edeceğiz.” dedi.
Çorum Belediyesi Kültür Merkezinden gelen gençler daha sonra Gazi Meclis’i gezerek 15 Temmuz’da bombalanma nedeniyle oluşan hasarları yerinde görme fırsatı buldular.



(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim