Türkiye'nin çeşitli illerinde yaşayan atalık tohum gönüllüsü yaklaşık 50 bin kişinin üye olduğu ve sosyal medya üzerinden oluşturulan Atalık Tohum Takas Grubu tarafından ilimizde ikinci kez Atalık Tohum Takas toplantısı düzenlendi.

Ankara Haymana’da yaşayan Atalık Tohum Takas Grubu Ankara Temsilcisi Beyazıt Ekiz, eşi Gülseren Ekiz ve Kezban Satılmış tarafından organize edilen program geçtiğimiz Pazar günü Yunus Emre İş Merkezi Arslan Çay Evi’nde büyük bir katılımla gerçekleştirildi.

Sosyal medya üzerinden oluşturdukları grubun ülke genelinde 50 bini geçkin üyesinin olduğunu, ülkenin değişik bölgelerinde Yazlık ve Kışlık olmak üzere iki dönem halinde toplantılar düzenlediklerini belirten Beyazıt Ekiz, toplantıya katılan tüm gönüllülerle sohbet ederek çeşitli bilgiler verdi.

Bu tür toplantıların geleceğimiz ve üretimimiz için önemine değinen Ekiz, yerel tohumların yaşatılması için binlerce insanın çaba harcadığını, yerel tohum bilinci oluşturarak kullanımının yaygınlaşması için düzenlenen tohum takas şenliklerinin birinin de ileriki dönemde Çorum’da yapılabileceğini dile getirdi.

Sohbet havasında geçen toplantıda Atalık Tohum Takas Grubu tarafından getirilen atalık tohumlar ile Çorum’dan katılımcıların getirdiği atalık tohumlar katılımcılara dağıtıldı.

“Önce dostluklar sonra tohumlar yeşersin” sloganı eşliğinde yapılan toplantıya gösterilen ilgi Atalık Tohum Takas Grubu üyelerini de memnun etti. “Ata yadigarı tohumlarımıza sahip çıkmak, onları çoğaltmak ve insanımıza hiçbir karşılık beklemeden hediye etmek bizim görevimiz” diye konuşan Ekiz, gösterilen ilgiden memnun olduğunu, Çorumluların yoğun katılımının atalık tohuma kimyasal olmayan bitki zararlıları ile yapılan mücadeleye ve organik bitki yetiştiriciliğine ilgisinin çok olduğunu gösterdiğini, önümüzdeki Ağustos veya Eylül ayında kışlık tohumlar için bir toplantı daha yapılabileceğini sözlerine ekledi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim