Organize Sanayi Bölgesi Müdürlük Binasında (ÇOSİAD) gerçekleştirilen imza törenine Hitit Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ali Osman Öztürk, akademisyenler, ÇOSİAD Başkanı Fahri Şamlı ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Programın açış konuşmasını yapan Prof.Dr. Ali Osman Öztürk, yapılan protokolün bir özelliğinin de tamamlayıcı olması olduğunu ifade etti. Hitit Üniversitesi’nde çalışan öğretim elemanlarının Ar-Ge faaliyetlerinde Çorum Teknokent’te firma kurmaları durumunda Hitit Üniversitesi ve ÇOSİAD tarafından destekleneceğini belirten Prof.Dr. Öztürk, üniversitenin bilgi birikimini sahada kullanmak istediklerini kaydetti. Prof.Dr. Ali Osman Öztürk, öğretim elemanlarının çalışmalarının desteklenmesi durumunda bu durumun hem firmaların yararına olacağını hem de patente varan çalışmalar ortaya çıkabileceğini anlattı.

ÇOSİAD Başkanı Fahri Şamlı ise dernek olarak amaçlarının; üniversite sanayi işbirliğini en üst düzeyde tutmak olduğunu bu zamana kadar da güzel projelere imza atıldığını dile getirdi. Yapılan açıklamaların ardından protokole karşılıklı olarak imzalar atıldı.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim