Adalet ve Kalkınma Partisi Çorum Teşkilatları Anayasa değişikliği referandumu nedeniyle dün sabahın erken saatlerinden itibaren sahaya inerek sandığa sahip çıktı.

AK Parti İl Başkanı Av. Mehmet Karadağ, beraberinde Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar, Kadın Kolları Başkanı Meryem Demir, Gençlik Kolları Başkanı Burak Köse ve İl Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte sabah saat 06.00'dan itibaren görevinin başına geçerek oy kullanma işlemlerinin sağlıklı bir şekilde yürütülmesine katkı sağladı.

İl Başkanı Av. Mehmet Karadağ, Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar, seçim koordinasyon başkanı ve üyeleri, avukatlar ile sabah 06.00'da parti binasında toplanarak okullarda görev alacak sandık kurulu üyeleri, okul ve kat sorumluları ve sandık müşahitlerinin koordinasyonunu sağladılar.

İl Başkanı Mehmet Karadağ, “Okul sorumlularımız saat 06.45’de okullarında olup yanlarında kat sorumlularımız, sandık kurulu üyelerimiz ve sandık müşahitlerimiz ile sandıkların başında hazır bulundular” dedi.

Mehmet Karadağ, güzel bir organize ile saat 07.00 itibariyle tüm görevlilerin hazır bulunduğunu, oy kullanma işleminin başlayacağı saat 08.00'e kadar da eksiklik ve aksaklıkların giderildiğini, seçmenlerin sorunsuz bir şekilde oy kullanmaya başladığını açıkladı.

Çorum’da merkez ve köylerde 683 sandıkta bir asil bir yedek olmak üzere resmi sandık kurulu görevlisi belirlediklerini, bunun dışında her sandığın başına iki sandık müşahidi atadıklarını kaydeden Karadağ, Çorum'da bulunan tüm okullarda okul ve kat sorumlularını görevlendirdiklerini söyledi.

İl Başkanı Karadağ, “Sandık görevlilerimizin eğitimlerini tamamladık. Görevli avukatlarımız hazır. Sandıklar ve seçim güvenliği bizim için çok önemli. Partimize gönül vermiş her seçmenimizin kullandığı oya sandık başında sahip çıkmak Ak Parti teşkilatlarının en önemli görevidir.  Bunu sağlamak için gerekli tüm alt yapı çalışmaları tamamlanmış olup tüm teşkilat mensuplarımızla bugün sandıklarımıza sahip çıkacağız” dedi.

OKUL BİNALARI İLE MUHTARLARA ZİYARET

İl Başkanı Mehmet Karadağ, saat 08.00'den sonra ise okul binalarını ve muhtarlıkları ziyaret ederek sandık kurulları ve vatandaşlarla sohbet etti. Karadağ, seçim sandık kurulu başkanları ve üyelerini, okul ve kat sorumlularını ziyaret ederek kolaylıklar diledi.

Mehmet Karadağ,  ilk olarak Buharaevler Mahallesi’nde bulunan Mustafa Kemal İlköğretim Okulunu ziyaret etti. Karadağ, beraberinde Teşkilat Başkan Yardımcı Murat Yıldırım ve Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar okullarda seçim sandık kurulu başkanları ve üyelerini ziyaret ederek kolaylıklar diledi.

Öte yandan AK Parti Çorum Milletvekilleri Salim Uslu, Ahmet Sami Ceylan, Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ile Çorum eski Milletvekili Murat Yıldırım da bir çok okulu gezerek hem sandık görevlilerine başarı diledi, hem emniyet yetkilileri ve vatandaşlarla sohbet etti.

YAŞLILARA YARDIM

AK Parti Çorum teşkilatları, hasta, yaşlı, engelli ve hamilelere okul binalarına gelişlerinde ve oy kullanma görevini yerine getirmelerinde yardımcı oldu.

Referandum oylamasıyla ilgili bir değerlendirme yapan İl Başkanı Mehmet Karadağ, il ve merkez ilçe teşkilatı, gençlik kolları, kadın kolları, ilçe teşkilatları, il genel ve belediye meclis üyeleri ile birlikte güzel bir çalışma sergilediklerini, gece-gündüz yoğun bir şekilde kapı kapı gezerek, sıkmadık el bırakmayarak tüm vatandaşlarla görüştüklerini, sivil toplum kuruluşları, esnaf ve sanayi tesislerini gezerek bilgilendirmede bulunduklarını anlatarak, mahalle ve ev toplantıları düzenlediklerini, bu süreçte ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ilimizde ağırladıklarını, mitinge 70 binin üzerinde bir katılım olduğunu dile getirdi.

İl Başkanı Karadağ, “Güzel bir netice ile karşılaşmayı umut ediyoruz. Sandıktan çıkan karar ne olursa olsun vatanımız, milletimiz, ülkemiz için güzelliklere vesile olmasını diliyoruz. Referandum sonuçları ülkemize birlik, beraberlik, huzur ve istikrar getirecek inşallah” dedi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim