CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse, ülkede icra dosyalarının arttığını, giderek derinleşen ekonomik krizin altında ranta ve inşaata dayalı bir zihniyetin yattığını belirterek, adaletsiz ekonomi politikalarıyla zenginin daha zengin, fakirin daha fakir olduğunu söyledi.

TBMM Genel Kurulu’nda, “Abonelik Sözleşmesinden Kaynaklanan Para Alacaklarına İlişkin Kanun Teklifi”nin görüşülmesi sırasında söz alan Milletvekili Köse, bu kanun teklifi ile, halkın eline bir belge dahi geçmeden icra takibi başlatılacağını vurgulayarak, AKP sıralarına, “GSM şirketlerine, enerji şirketlerine, benzeri şirketlere yani telefon, elektrik, su, internet şirketlerine alacaklarını, borçluya hiç haber vermeden tahsil imkânı sağlıyorsunuz, ancak daha da yoksullaşmaya mahkum ettiğiniz bu halk, yerel seçimde gereken cevabı sandıkta sizlere elbet verecektir” diye seslendi.

Konuşmasında çiftçi ve üreticinin yaşadığı mağduriyetlere de değinen Tufan Köse, hayvancılık yapanların, süt veren hayvanlarını kesmek durumunda kaldıklarını, toprakla, hayvancılıkla uğraşan üreticinin yaşanan ekonomik kriz sebebiyle, borçlarını ödeyemez durumda bırakıldıklarını ifade etti. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim