Farklı kategorilerden birbirinden ilginç projelerin yer aldığı fuara ilgi büyüktü. Fizik, Kimya, Biyoloji, Elektronik, Robotik, Yapı-İzolasyon, Tasarım, Milli Savunma vb. alanlarında 63 farklı proje, izleyicilerin beğenisine çıktı.
Yıldırım Beyazıt İmam-Hatip Ortaokulu, İl Proje Koordinatörü tarafından 63 proje ile proje sayısı en çok olan okul olarak değerlendirildi. Sergiye; Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir, AK Parti İl Başkan Yardımcıları Mahmut Öztemiz, İsmail Yağbat, Milli Eğitim Şube Müdürü Müslim Kılıç, İmam Hatip Lisesi Müdürü Hüseyin Kır, İmam Hatip Ortaokulu Müdürleri, İl Özel İdaresi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü Osman Türker, İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Mehmet Karadağ, İskilip Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kadir Çatal, mahalle sakinleri, öğrenciler ve veliler katıldı.
Sergide öğrenciler; yaptıkları çalışmalar konusunda misafirlere bilgi verirken, Okul Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada; "Yıldırım Beyazıt İmam-Hatip Ortaokulu'nda öğrenciler sadece akademik anlamda değil bilim ve fen alanında da yaparak ve yaşayarak öğrenme imkanı buluyor, hayatın problemlerine çözümler üretiyor, topluma ışık tutuyor ve geleceğe daha emin ilerliyor. Böylelikle İmam-Hatip Ruhu bilimsel alanda da var olduğunu gösteriyor" denildi.



(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim