Gerçekleştirilen ziyarette Hitit Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Kılıçarslan, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Sinan Çalışkan, Rektör Danışmanı Dr. Öğretim Üyesi Cihat Savsar ve Mühendislik Fakültesi öğretim elemanı Dr. Öğretim Üyesi İbrahim Bilici de hazır bulundu.

Ziyaretin ileriye dönük önemli işbirliklerine vesile olacağına inandığını ifade eden Prof. Dr. Alkan, uluslararası arenada, eğitim ve araştırma alanlarında karşılıklı işbirliğine büyük önem veren Hitit Üniversitesi’nin 44 ülkeden 110 üniversite ile toplamda 134 anlaşma imzaladığını belirterek Yessenov Üniversitesi ile imzalanan Mevlana Değişim Programı ve ikili işbirliği protokolüyle bu anlaşmalara bir yenisinin eklenmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Hitit Üniversitesi’ne yaptıkları ziyaretten çok etkilendiğini ifade eden Yessenov Üniversitesi Rektörü Berik Ahmetov ise Ankara ve İstanbul dışında tek işbirliğini HİTÜ ile yaptıklarının altını çizerek bu işbirliklerini çok önemsediklerini vurguladı.

İşbirliği protokolünün imzalanmasının ardından Yessenov Üniversitesi Rektörü Ahmetov ve beraberindeki heyet, Hitit Üniversitesi Bilimsel Teknik Uygulama ve Araştırma Merkezi (HÜBTUAM), Trijenerasyon Sistem Merkezi ve Spor Bilimleri Fakültesi Spor Salonu’nu gezerek incelemelerde bulundu.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim