Çorum Merkez Hürriyet İlkokulu’nda dün düzenlenen törenle; anaokulu, uygulama sınıfı, anasınıfı ve ilkokul öğrencilerine 25 gramlık paketler halinde kuru üzüm dağıtıldı.
Törene katılan İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri okullarda okul sütü dağıtımının devam ettiğini hatırlatarak, Salı ve Perşembe günleri de üzüm dağıtımı yapılacağını söyledi.
Çorum’daki 306 okulda, veli izni olan 37 bin 817 öğrenciye haftada 2 gün kuru üzüm dağıtılacağını ifade eden Büyük, ülke genelindeki tüm resmi ve özel anaokulları ile ilkokullarda uygulanacağını açıkladı.
1 Haziran itibari ile Çorum’daki okullara üzüm dağıtımına başladıklarını belirten Büyük, 74 bin 500 paket üzüm dağıtıldığını, 2014-2015 eğitim öğretim dönemi sonuna kadar da 151 bin 250 paket kuru üzüm dağıtımı yapılacağını söyledi.
Okullarda dağıtılan okul sütü ile kuru üzümün insan sağlığına ve zeka gelişimine çok faydalı olduğunu belirten Vali Yardımcısı Adem Saçan ise, öğrencilerden bol bol ceviz, fındık ve üzüm tüketmelerini istedi.



(Onur MÜLAZIM)
Editör: TE Bilisim