ÖRNEK MEKTUP VE MESAJLAR
Lütfen bu örnek mektupları başta ABD olmak üzere mutlaka bütün ülke başkanlarına gönderin. 1-Yurt içinde iseniz, yurt dışında tanıdığınız parti, dernek, sendikalara, meslektaşlarınıza, mevkidaşlarınıza, belediyelere, valilere gönderin. 2- Yurt dışında iseniz, bulunduğunuz ülkenin ve elinizden gelirse diğer ülkelerin de belediye başkanlarına, valilerine, dernek ve sendikalarına gönderin. 3-Onlarla dostluklar kurun ve hep bu konuyu anarak ülkenize ve milletinize hizmet edin, hem de atalarınıza borcunuzu ödeyin. O yüce şehitlerimizin hakkını nasıl ödeyeceğiz?
MESAJ - 1-
EXCELLENT MR. BARAK HUSEYİN OBAMA PRESİDENT OF USA WHİTE HOUSE- WASİNGTON- USA
Sayın başkan geçen sene 1915’de Anadolu’da 1,5 milyon Ermeni öldürüldü diyerek 130 milyon Türkü incittiniz. Amerika, Rusya, İngiltere, Fransa, Ermenistan ve Osmanlı arşivlerine göre Anadolu’daki bütün Ermeni nüfusu 1.200.000 veya 1.300.000’dir. Bu yüzden hiçbir tarihte 1,5 milyon Ermeni ölmesi mümkün değildir. Bütün dünyanın tarafsız tarihçileri 1915 tehcirini asla soykırım olarak kabul etmemektedir.
Amerika gibi bir ülkenin başkanının misyonu, sloganlara, propagandalara bakarak karar vermeye izin vermez.
Bir ABD Başkanı tarihe tek yanlı bakmaz. Çok ciddi bir misyonu ve vebali vardır. Tek yanlı bakamaz. Eğer amacınız dünya ve bölge barışına katkı yapmak ise lütfen Türk bilim adamlarını da dinleyin. Türklerin acılarını da dikkate alın. Barış kuşu asla tek kanatla uçamaz. Saygılarımla.
MESAJ - 2-
SAYIN BAŞKAN
1914-1918 birinci dünya savaşı dönemidir. Avrupa’nın güçlü devletleri Osmanlı devletini aralarında pay etmiş ve bunu gerçekleştirmek için dokuz- on cepheden Osmanlıya savaş açmıştır. Savaş açan itilaf devletleri doğu cephesinde Osmanlıyı yıpratmak ve yenmek için orada bin yıldır Müslümanlarla huzur içinde yaşayan Ermeni vatandaşları, bağımsız Ermenistan vaadiyle kışkırtmışlardır.
Para ve silâhla destekledikleri Ermeni çeteciler bölgede etnik temizliğe (soykırıma) başlamıştır. Bin yıllık Müslüman komşularını Ermenistan kuracağız diye suçsuz yere öldüren ve soykırım suçu işleyen Ermenilerdir. 1915’de asla ve asla Anadolu’da Ermeni soykırımı yaşanmamıştır. 24 Nisan tamamen uydurma tarih olup, 24 Nisanda eceliyle bile ölen bir tek Ermeni yoktur.
Türk tarihinde hiçbir dönemde, hiçbir zümreye asla ve asla soykırım yapılmamıştır. Ermeni, Rus, İngiliz, Fransız ve Amerikan kaynaklarında bütün Türkiye Ermenileri, 1.200.000- 1.300.000’dür. Doğu Anadolu’da yaşayanlar ise 750.000- 800.000 civarındadır. 1920 yılında sağ olan ermeni sayısı 800.000-1.000,000 civarındadır. Yani tarihte ve hiçbir surette 1,5 milyon ermeni ölmesi mümkün değildir.
Ayrıca Ermeniler öyle mazlum, masum ve azınlık değildir. Güçsüz ve zavallı hiç değildir. Öyle güçlüdürler ki 1914-1921 arası sekiz sene Osmanlı ordusu ile savaş yapmışlardır. Eğer 1915’de 1,5 milyon Ermeni öldü ise; 3 Aralık 1920’ye kadar yedi sene Anadolu’da Osmanlı ordusu ile savaşan ve yüz binlerce Müslüman’ı öldürenler kimdi? Uzaylı mıydı?
Doğrusu şudur ki:
Anadolu’da Müslümanlarla 7-8 yıl savaşırken ölen Ermeni sayısı 300.000; tehcir esnasında ölen 50.000, olmak üzere yedi yılda (1914-1921) toplam olarak ölen ermeni 400.000’i geçmesi mümkün değildir. Zira bütün savaşlar bittikten sonra 1924-25’de Anadolu’da kalan, tehcir olan ve diğer ülkelere kendisi kaçan ve yani sağ olan Ermeni nüfusu bir milyona yakındır. Eğer gerçekten 1915’de 1,5 milyon ermeni ölse idi yeryüzünde Ermeni kalmazdı.
Gerçek budur.
Sayın Başkan komşularımızla ve dünya ile barış içinde yaşamanın yolu dürüstlüktür. Siz gibi bir başkana düşen görev tarafsız ve dürüst olmaktır. Soykırım asla olmadığı gibi 1915’de ölen Ermeni sayısı en fazla 40.000-50.000’dir. Bu yıl dünya barışına olumlu ve tarafsız katkı yapmanızı umuyoruz. Saygılarımla.
MESAJ - 3 -
Sayın başkan (Hüseyin Barak Obama ve diğer ülke başkanlarına- vali- belediye başkanı- sendika başkanı- her yere yazın)
Tarihe ait bir olayda lütfen tek taraflı düşünmeyiniz. Tarih boyunca Ermenilerin uğradığı hiçbir soykırım yoktur. 1915 yılında Anadolu’daki Ermeni nüfusu 1.200.000 civarındadır. Ermeniler 1910 yılından sonra Osmanlının yıkılacağına kesinlikle inandırılan Ermeniler, %10 olan nüfusları ile bölgede hâkim ve müstakil bir devlet kuramayacakları için etnik temizlik yaparak Müslüman nüfusu azaltmaya çalışmışlardır. Bu arada, bölgede yeterli nüfusları olduğuna dünyayı inandırmak için kendi nüfuslarını beş misli-on misli fazla ilan etmişlerdir.
Sayın Başkan,
Soykırım da yalandır, 1.5 milyon Ermeni ölmesi de.
Gerçek şudur ki:
Ermeniler Türklere karşı çok büyük katliam ve kırımlar yapmıştır.
Sayın Başkan,
Bu sene Türk tarafının da görüşlerini alarak, tarafsız bir açıklama yaparsanız, bölge ve dünya barışına olumlu bir adım atmış olursunuz. Sadece Ermenilerin iddiası ile hareket etmek barış kuşunu tek kanadı ile uçurmak demektir. Sizden saygın bir başkan olarak dünya ve bölge barışı adına iki tarafın da hakkını teslim eden tarafsız ve adil bir konuşma bekliyoruz.
Saygılarım(ız)la.