Hitit Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Reha Metin Alkan ve çok sayıda akademisyenin katıldığı açılışın ardından hep birlikte iftar yapıldı.

İftarda konuşan Hitit Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Reha Metin Alkan, üniversitelerin sosyal sorumluluklarını yerine getirdiği gibi kültürel faaliyetlerde de bulunması gerektiğini vurguladı. Hitit Üniversitesi’nin 10 yaşında olmasına rağmen daha önce kurulan çok sayıda üniversite ile boy ölçüştüğünü ifade eden Alkan, iyi üniversite iyi şehir anlayışını oluşturur düşüncesi kapsamında üniversiteyi daha iyi hale getirebilmek için çalışmalarını sürdürdüklerini anlattı.

Alkan, “Sosyal Diyaloğun İnşaasında Entelektüel Çaba” projesinin 80 kadar proje içinden seçilen 5 projeden birisi olduğunu belirterek, projeyi hazırlayanları tebrik etti.

Ögesen Genel Başkanı ve Proje Koordinatörü Dr. Vahdet Özkoçak ise konuşmasında Üniversite ve ÖGESEN (Öğretim Elemanları Sendikası) işbirliğinde hazırlanan “Intellectual Effort For Building Socual Dialogue” isimli projenin, başvuran toplam 86 projeden ilk 5’e girerek merkezi finans ve ihale birimi tarafından kabul edildiğini ifade etti.

Projede kendisi başkanlığında İİBF’den Doç.Dr. İlker Sakınç, Yrd.Doç.Dr. Eşref Savaş Başcı, SBMYO’dan Öğretim Görevlisi Doğan Demirci ve Okutman Mehmet Aydınkal’ın görev yapacağını ifade eden Özkoçak, projenin 10 ayda tamamlanacağını anlattı. Proje’nin genel hedefinin ulusal düzeyde ve geniş tabanlı oluşturulacak sosyal diyalog mekanizmaları yoluyla akademik personel ve üniversite yönetimi arasındaki kültür ve diyalog dinamizminin mükemmelleşmesine katkıda bulunmak olduğunu anlatan Proje Koordinatörü Dr. Vahdet Özkoçak, hoşgörü değerlerini ve barışçıl çözümlerin önceliğini doğrulamak, farklı kültürel geleneklerin önemini vurgulayarak, karşılıklı anlayış ve işbirliğini teşvik etmek projenin çalışma alanları arasına yer aldığını kaydetti. Dr. Vahdet Özkoçak, proje bütçesinin 80.293 Euro olduğunu belirtti.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim