“Perşembenin gelişi Çarşambadan bellidir” misali, Menemen maçının özellikle ilk yarısındaki kimliksiz oyun, dünkü yenilginin sinyallerini vermişti. Hele de şampiyonluğa oynayan bir takımın bu kadar bireysel hata yapma lüksü olamaz! Olmadı da zaten. Bu kez fatura ağır oldu.

Menemen maçının yıldızı Serkan Yavuz’un henüz 8.dakikada yaşadığı adale sorunu nedeniyle oyuna devam edememesi, şanssızlıklar zincirinin ilk halkası oldu. Menemen maçında sol bek olarak oyuna giren genç Taha, bu kez 11.dakikada, sağ bek olarak Serkan’ın yerine dahil oldu ama, tutmadı. Burada, Tahsin Hoca’nın Taha değil de, Salih Zafer’i oyuna alması gerekirdi. Taha, oyunda kaldığı süre içerisinde, iyi niyetle elinden geleni yaptı ama ilk goldeki hatasının bedeli ağır oldu. Hoca, ikinci yarıya çıkarken Taha’yı kenara alıp, Salih Zafer’i sahaya sürdü ama atı alan Üsküdar’ı geçmişti.

Orta saha Çorum FK’nın yumuşak karnı. Rakip oyuncular bir dirençle karşılaşmadıkları için çok çabuk geçiliyor ve haliyle hep çok pozisyon veriliyor, hem de savunma çok yıpranıyor. Bu maçta da orta saha yolgeçen hanına döndü.

İsmet Taşdemir döneminden beri şu yana ve geriye oynama hastalığından bir türlü kurtulamadı takım. Ligi bilmem ama belki de grubun en çok geriye ve yana oynayan takımı Çorum FK’dır. Dün de, ta rakip yarı alandan Sinan’ın geriye gönderdiği topu Taha daha geriye oynamak isterken hata yaptı, Mehmet Özdıraz da haftayı affetmeyen oyuncu oldu.

Orta saha gibi Çorum FK’nın sağ tarağı da yolgeçen hanına döndü. Bu alanı iyi kullanan Kerem Kaya, 42.dakikada Altar Han’a bu bölgeden “al da at” dercesine bir pas çıkarttı, Altar Han da fişi çeken golü attı.

2-1’den sonra Çorum FK’nın oyunu çevirecek bir görüntüsü olmadı. Oyuncu değişiklikleri bu kez takıma olumlu etki yapmadı. Ev sahibi ekip, özellikle Mehmet Özdıraz, Kerem Kaya, Altar Han Hidayetoğlu ve Erçin Ilgaz’la etkili olurken, Çorum FK reaksiyon gösteremedi. Erkan Kaş ve Murat Yıldırım’ın çabaları elbette yeterli olmadı.

75.dakikada, Mehmet Özdıraz’ın attığı golde, savunma resmen uyudu. Yani, her hattıyla dökülen bir Çorum FK izledik.

Uzun lig maratonunda elbette yenilgiler olacaktır. Ama, böyle yenilgiler değil. Oynarsın, mücadele edersin, eyvallah. Kimse kusura bakmasın, Menemen maçının özellikle ilk yarısındaki oyun ve dünkü maçın genelindeki oyunla şampiyonluk hayal!

Vasatın üzerine çıkan oyuncu olmadı Çorum FK adına. Ama, kötü oynama anlamında istikrar abidesi olan oyuncu sayısı bir hayli fazla. Hititlerin Son Kralı, haftalardır akan oyunda, sahada yok. Ferhat, geldiğinden beri iyi maçı yok gibi. Yetmedi, dün gördüğü kartı amatör oyuncular bile görmez. Sarı kart cezası sınırındasın ve çeneni tutamayıp, kart görüyorsun. Bile bile lades dercesine cezalı duruma düşüyorsun. Yazık!

Kaleci Bayram’a ne demeli. Arkadaş, kaleci alamayacağı topa çıkmayacak! İlk gol sana yazar. Menemen maçında yediği golden sonra dün yaptığı hata, hem kendi kredisini, hem de takımın kredisini bitirdi.

Düzce yenilgisi elbette şampiyonluk umutlarını bitirmedi. Düzce maçı öncesinde, kalan 3 maçta 5 puan iş görür dedik. Henüz ortada alınabilecek 6 puan var. Ama, bu şekilde değil tabii ki. Herkes işin ciddiyetinin farkına varsın artık. Şanlıurfaspor ve Erokspor içeride dışarıda kazanırken, biz acemice puanlar kaybedersek, şampiyonluk elbette hayal olur. İş işten geçmeden, herkes gözünün öne baksın artık.