Verilen önergeyle ilgili bilgi veren Mustafa Alagöz, yolun asfaltlanması ile birlikte İskilip’e giden öğrenciler ve Salur Köyü Tarım Kredi Kooperatifi’ne ulaşımın daha kısa ve sağlıklı olacağını anlattı.

YENİ BİNA İÇİN AYRILAN ÖDENEĞİN KIRSAL ALANDA KULLANILMASI İSTENDİ

İl Genel Meclisi üyeleri Ali Sami Odabaş ve Mustafa Çelik tarafından verilen önergede İl Genel Meclisi’ne yeni bina için uygun bir arsa bulunamaması nedeniyle yeni binanın 2017 yılı içinde yapılmasının mümkün olmayacağı belirtiler ek bina yapımı için ayrılan ödeneğin kırsal alanda kullanılması istendi. Konuyla ilgili bilgi veren Ali Sami Odabaş, arsanın temin edilmesi halinde yeni bütçe ayrılacağını kaydederek bina yapımı için ayrılan ödeneğin 2017 yılı yatırımlarına aktarılmasının uygun olacağını belirtti. Odabaş, 823 bin liranın kırsal alanlara yönelik yapılacak projelerde kullanılmak üzere Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü bütçesine aktarılmasını istedi.

İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya da konuşmasında binayı vilayetle birlikte bir yerde yapmayı planladıklarını ifade ederek, vilayet binasının yapılmasının ardından mevcut İl Genel Meclisi binasının da yıkılması durumunda yapılacak olan meydana da katkı sağlamış olacaklarını vurguladı. Önerge incelenmesi için Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Ali Sami Odabaş

ÇEVRE VE SAĞLIK KOMİSYONU GRİP AŞISINI ARAŞTIRACAK

İl Genel Meclisi Üyesi Yusuf Kaya ve Nurettin Karaca, kış aylarında gündeme gelen grip aşısı konusunun faydaları ya da zararlarının araştırılarak meclis üyelerine bilgi verilmesini istedi.

Verilen önerge hakkında bilgi veren Yusuf Kaya, grip aşısının sağlık açısından etkilerinin olup olmadığını ayrıca felç riski ya da gribe faydasının olup olmadığını öğrenmek istediklerini dile getirdi.

Konuyla ilgili konuşan Halil İbrahim Kaya, doktorların özellikle çocuk, yaşlı ya da önemli ameliyatlar geçirmiş insanların grip aşısı olmaları gerektiğini savunduğunu belirtirken Nurettin Karaca ise daha önce grip aşısı olduğunu ancak uzun zamandır olmadığını dile getirerek, aşı olmadığı süre içinde grip olmadığını ve bu grip aşısı işinin ilaç sektörünün dayattığı bir konu gibi geldiğini vurguladı. Konu incelenmesi için Çevre ve Sağlık Komisyonuna havale edildi.

Yusuf Kaya

YİBO’LARIN DURUMU İNCELENECEK

Yurdanur Özzehinli ve Arif Çamiçi İl Genel Meclisi’ne verdikleri önergede Çorum’da bulunan YİBO’larda eğitim gören öğrencilerin ne gibi sorunları olduğu, YİBO’ların fiziki şartlarının yeterli olup olmadığı  ve öğretmenlerin karşılaştıkları sorunlar konusunda araştırma yapılmasını istedi.

YİBO’da kalan öğrencilerin katıldığı sosyal etkinliklerin ne olduğunu öğrenmek istediklerini belirten Yurdanur Özzehinli, meclis olarak bu okullara ne gibi katkı sağlanabilir konusunda inceleme yapılmasını istediklerini dile getirdi.

Konu incelenmesi amacıyla Eğitim ve Kültür Komisyonuna havale edildi.

Yurdanur Özzehinli

MECLİS ÜYELERİNE YAŞLI BAKIM EVLERİ ANLATILACAK

İl Genel Meclisi Üyeleri İkram Şahin, Erdoğan Köroğlu ve Ahmet Tuna, verdikleri önerge ile yaşlı bakım evlerinin incelenerek yapılan çalışmalar hakkında bilgi verilmesini istedi.

Verilen önerge hakkında konuşan Ahmet Tuna, yaşlı bakım evlerinde ne gibi hizmetlerin verildiği, başvuru şartlarının ne olduğu, yeterli olup olmadığı, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü’nün Yaşlı Bakım Evleri ile ilgili ne gibi projelerinin bulunduğu konularında inceleme yapılmasını istediklerini belirtti.

Ali Sami Odabaş ta yaptığı konuşmada yaşlı bakım evlerinin yetersiz olduğu ve sırada çok sayıda kişinin beklediği yönünde duyumlar aldıklarını ifade ederek, yaşlı bakım evlerinin genişletilmesi konusunda çalışma yapılabileceğini söyledi.

Konu incelenmesi için Aile ve Engelliler Komisyonu’na havale edildi.

Ahmet Tuna

ÇORUM’UN İTHALAT VE İHRACAT DURUMU ANLATILACAK

İl Genel Meclisi üyelerine yapılan araştırmanın ardından Çorum’da 2016 yılındaki ithalat ve ihracat durumu hakkında bilgi verilecek.

Üzeyir Esenkaya ve Arif Çamiçi tarafından verilen önerge hakkında konuşan Üzeyir Esenkaya, Çorum’daki belli başlı ithalat ve ihracat ürünlerinin ne olduğu, yurtiçinde hangi illerle alım satım yapıldığı, hangi ülkelerle ithalat ve ihracat yapıldığı ayrıca Çorumlu ihracatçılara ne gibi desteklerin sağlandığının araştırılarak meclisin bilgilendirilmesini istedi.

Önerge Sanayi ve Ticaret Komisyonu’na havale edildi.

Üzeyir Esenkaya

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim