Ziyarette TURSAB Başkan adayı Emin Çakmak, TURSAB seçimleri öncesi Çorum’daki üyelerden destek istedi.
Çorum’daki TURSAB’a bağlı bazı turizm acentelerinin temsilcilerinin de katılımıyla gerçekleştirilen ziyarette açıklamalarda bulunan TÜRSAB Genel Başkan Adayı Emin Çakmak, göreve gelmesi durumunda TURSAB’da yapısal değişikliklere imza atacağını söyledi.
TURSAB’ın, rehberlik hizmetlerini, turizm güzergahlarını ve üyelerine verdiği hizmetlerini en baştan ele alacaklarını belirten Çakmak, “Ülkemizde turizm sektörünün bir çok sorunu var. Bu sorunların çözümünün ancak güçlü bir TURSAB yapılanmasıyla mümkün olabileceğini düşünüyorum. Bu nedenle aday oldum” dedi.
Göreve gelmesi durumunda yeni bir oluşuma gideceğini, bu oluşuma illerin Ticaret ve Sanayi Odaları’nı da dahil etmeyi planladığını belirten Çakmak, “TSO’ların da içerisinde bulunduğu yeni bir oluşumla turizm güzergahlarını yeniden belirleyip, yerel aktörlerin de desteği ile çok daha başarılı organizasyonlara imza atabiliriz. Bu anlamda ticaret ve sanayi odalarımızı önemsiyorum” şeklinde konuştu.
TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal da, Çorum’un, turizm güzergahı açısından teorikte coğrafi konum olarak avantajlı durumda olsa da, pratikte bu avantajı kullanamadığını söyledi.
Çorum’un lehine olan her türlü çalışmaya destek verdiklerini, bundan sonra da vermeye devam edeceklerini ifade eden Başaranhıncal, TURSAB Genel Başkanlığı seçimlerine Emin Çakmak’a başarılar diledi.
Ziyarette ayrıca Çorum’un turizm yapısı hakkında da bilgi alışverişi yapıldı.
Editör: TE Bilisim