Yıllarca yasaklanan, horlanan Türk Musikimiz her şeye rağmen yaşamış ve yaşayacaktır...
Bir Türk müziği derlemecisi olan, hatta Harp okulunda Giriftzen Asım Bey'i okula davet ederek Amatör Türk Müziği korosu oluşturan Türk Musikisi aşığı Mustafa Kemal Atatürk her akşam fasıllar yaparken, aynı günlerde batı yalakaları tarafından radyolarda Türk müziği icrası yasaklanmıştı..
İlk Türk müziği konservatuvarı bildiğiniz gibi 1976’da kurulmuştur.
Bütün zamanlarda amatör topluluklar Türk musikisinin yaşamasını sağlamışlardır. Üsküdar Musiki Cemiyeti bunların başında gelir...
Benzeri bir oluşum Ankara'da da 2010 yılında başlatıldı. YTÜV Kurucu Başkan Vekili Sayın Ali COŞKUN tarafından YTÜV Ankara Şubesinde, benim şefliğimde bir topluluk kurulmuş ve çok ciddi başarılar sağlamıştı.
Son iki yıldır sağlıklı bir çalışma ortamı aramakta iken, ANKONDER (Ankara'daki Konyalılar Derneği) yöneticileri, çalışma için koromuzu derneklerine davet ettiler.
İlk çalışmamızı 3 Ocak 2015 Cumartesi günü yaptık.
Çalışma saatimiz 13-16 arasıdır. Adresimiz, Sıhhiye Aksu Sokak No:3/2.
Rast ve Segah makamlarını çalışıyoruz.
Kaliteli Türk Müziği eğitim ve icrası için siz de katılabilir, ya da sevdiklerinizi gönül rahatlığı ile yönlendirebilirsiniz.
Çalışmalarımızın sonuçlarını, vereceğimiz konserlerle musiki severlere sunacağız.
58. ve 59. Hükümetler Sanayi ve Ticaret Bakanımız Sayın Ali Coşkun’un köşe yazılarını yayımlayan ÇORUM HABER gazetemize ve ilgilenen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.

Erdoğan TOZOĞLU
Y.Müh.
Bestekar-Koro Şefi
[email protected]



Editör: TE Bilisim