3 Mayıs’ın, Türk Milleti’nin yeniden dirilişinin ve uyanışının günü olduğunu vurgulayan Abdulkadir Şahiner, “Türk Milleti’nin maddi ve manevi varlığına kast edenlere karşı gösterdiği anlamlı duruşun başlangıcı olan bu kutlu tarihin, 73. yıldönümünü kutluyorum.” dedi.

Milliyetçiliğin düne anlam katan, bugüne kıymet yükleyen ve yarına şuur veren bir özellik olduğunu kaydeden Başkan Şahiner mesajında şu görüşleri dile getirdi:

“Bizim milliyetçiliğimizde doğudan batıya herkesi bir gören bir anlayış vardır. Kimseye kimin nesi olduğunu sormadan bu ülkenin bütün vatandaşlarına aynı muhabbeti duymak Türk Milliyetçiliği’nin mihenk taşıdır. Milliyetçilik, aziz milletimizin dünyada hak ettiği yere gelmesi için çalışmak, üretmektir. Milli bekamız ve bağımsızlığımız tartışılmaz koşuldur.

Bilinmelidir ki milletimiz tarih boyunca pek çok kez sıkıntılı dönemler geçirmiştir. Ancak aziz Türk Milleti bu dönemlerin hepsini aşmasını bilmiştir. Türk Milliyetçileri her zaman Türk Milleti’nin birliğinin, beraberliğinin ve bölünmez bütünlüğünün savunucusu olmuş ve daima olmaya da devam edecektir.

Bu duygularla merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş ile merhum Hüseyin Nihal Atsız ve dava arkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyor, onların yaktığı Türkçülük meşalesinin asırlar boyunca sönmeden gelecek nesillere aynı azim ve kararlılıkla aktarılması gerektiği düşüncesiyle Türk Dünyası’nın 3 Mayıs Türkçülük Günü’nü kutluyorum.”

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim