Hitit Üniversitesi ve kısa adı MAKTED olan Makina Teorisi Derneği işbirliğiyle “Sistem Dinamiği ve Kontrol” konulu bir çalıştay düzenlendi.
HİTÜ Mühendislik Fakültesi’nin ev sahipliğinde, 31 Ağustos - 3 Eylül tarihleri arasında geçekleştirilen Çalıştay’a, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yücel Ercan ve ODTÜ Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bülent Emre Platin konuşmacı olarak katıldı.
Çalıştay’ın açılış oturumuna katılan Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, sistem dinamiği ve kontrol alanında çalışan genç bilim insanlarına bu alanda uzun süre çalışmış olan hocalardan temel konuları dinleyebilme olanağı tanıyacağını söyledi.
Rektör Alkan, genç bir üniversite olmalarına rağmen köklü üniversiteler kadar önemli etkinliklere imza attıklarını belirterek, “Geç kurulmuş olmayı fırsata çevirmeye çalışan bir üniversite olarak hareket ediyoruz. Bu anlamda da düzenlenen etkinliği Hitit Üniversitesi olarak çok önemsiyoruz.” dedi.
15 farklı üniversiteden katılımcının yer aldığı Çalıştay’ın üniversitelerarası yeni iş birlikleri ve projelerin ortaya çıkmasında önemli bir rol üstleneceğini kaydeden Rektör Alkan, kısa adı HÜBTÜAM olan Hitit Üniversitesi Bilimsel Teknik Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin Türkiye’deki tüm akademisyenlerin hizmetinde olduğunu ifade ederek, “Bilime ve ülkemizin gelişimine hep birlikte katkıda bulunacağız. Çalıştay, sistem dinamiği ve kontrol alanında çalışan genç bilim insanlarına bu alanda uzun süre çalışmış olan hocalarımızdan temel konuları dinleyebilme olanağını tanırken, üniversiteler arasında bölgesel ve gelişimsel eşitsizliğin giderilmesini de amaçlamaktadır. Bilime ve ülkemizin gelişimine hep birlikte katkıda bulunacağız. Etkinliğin düzenlenmesindeki değerli katkılarından dolayı MAKTED Başkanı Prof. Dr. Eres Söylemez’e ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
Toplumun gelişmesinde üniversitelerin vazgeçilmez bir unsur olduklarını vurgulayan Rektör Alkan, “Üniversiteler doğru işlerle uğraşmalı ve sadece bilim yapmalıdır. Üniversitelerin bir görevi insanlığı aydınlatmak olduğu gibi, içinde bulunduğumuz şu dönemde temel görevlerinden biri de ülkemizin ihtiyaç duyduğu millî bilgi ve teknoloji birikimini artırmak olmalıdır. Bu doğrultuda millî yazılıma, millî uçağa, millî tanka ve millî insanlara ihtiyacımız var. Bunun için de genç akademisyenlere büyük görevler düşmektedir.” ifadelerini kullandı.




(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim