İşçileri ziyaret eden KESK dönem sözcüsü Erturğul Alper haklarını arayan işçilere destek vererek, “63 işçimizi sonuna kadar destekliyoruz. Bu kış günü bu insanları işten atan işverene sesleniyoruz, işçileri tekrar işe almalarını istiyoruz. Buradaki kişiler zaten işverenle görüşme yolu arıyor. İşveren bu yolu kapatmamalıdır” dedi. SES Şube Başkanı Merter Kocatüfek ise “1300 liralık asgari ücreti talep ettikleri için işten çıkarılan arkadaşlarımızın onurlu mücadelesini destekliyoruz. Patronlar yüz milyarlık arabalara binerken, sofralarında kuş sütü eksi olmazken, bu insanlar onurlu bir şekilde mücadelelerini sürdürüyorlar” dedi.
Ali Devrik isimli işçi de “Bu fabrikanın gerçek sahibi biziz. Bizim tek suçumuz ekmek mücadelesi. Sendikalı olduğumuz için işten atılıyoruz. Devletin verdiği hakkı kullanıyoruz. Biz çalışalım fabrikamızı büyütelim istiyoruz. Para kazandığımız yere zarar vermek istemiyoruz.
Basın mensubu arkadaşlar bizi destekleyin lütfen susmayın ”dedi. Konuşmaların ardından İşçilere sendika yöneticileri pide ikram eti.



(Yusuf ÇINAR)
Editör: TE Bilisim