Açılış törenine Sungurlu Kaymakamı Mitat Gözen, Sungurlu Garnizon ve İlçe Jandarma Komutanı Necip Sirkeci, Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, önceki Belediye Başkanlarından Ahmet Karacif, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yılmaz, Sungurlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kubilay Karacif, CHP İlçe Başkanı Ali Erayhan, kamu kurum yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, yüksekokul personeli ve öğrenciler katıldı.
Ressam ve Görsel Sanatlar öğretmeni Ferdane Koç tarafından Sungurlu Meslek Yüksekokulu’nda verilen güzel sanatlar dersi kapsamındaki çalışmalardan oluşan resim sergisi; minyatür, hat sanatı, manzara, natürmort, portre, figür ve yağlıboya olmak üzere 152 eserden oluştu. Eserlerde teknik olarak lekesel, çizgisel ve guaj tekniği kullanıldı. Bazı eserler Röprodüksiyon yani ünlü ressam, hattat ve minyatür ustalarının eserlerinin baskı çalışmalarının kopyalanması şeklinde çalışıldı.
Program kapsamında ayrıca Sungurlu Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı öğrencileri tarafından hazırlanan okul öncesi eğitim materyalleri de Yüksekokul bahçesinde açılan stantta sergilendi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim