Daha önce Anadolu Öğretmen Lisesi olarak faaliyet gösteren okul, 2014-2015 eğitim-öğretim yılından itibaren Fen Lisesi olarak faaliyetine devam ederek, geçtiğimiz yıl 7.2 milyon liraya yapılan yeni binasında hizmet vermeye başladı.

Akçay Mahallesi Şehit Ertuğrul Kocaer Caddesinde bulunan modern binasında Fen Lisesi fizik, kimya, biyoloji laboratuvarları ile 16 derslikli okul binası, 200 öğrenci kapasiteli pansiyon binası ve 150 kişilik tribün kapasiteli spor salonu ile öğrencilere hizmet veriyor.

Düne göre en az bir adım ileride olmayı vizyon edinen okulda, 2017-2018 eğitim - öğretim yılında 264 öğrenci eğitim görecek. Fen Lisesi, Fen bilimleri alanında bilgi donanımı yüksek, projeler üreten, takım çalışmasına yatkın, çok yönlü düşünen, sonuç kadar sürece önem veren, kendine güvenen, yeteneklerinin bilicinde ve insani değerlere sahip olan bireyler yetiştirmeyi görev edinmiş durumda.

51 kız ve 51 erkek olmak üzere 102 öğrenciye hizmet verecek olan okul pansiyonu bu yıl öğrencilere kapılarını açacak. Üç öğün yemek verilecek yemekhanesinin yanı sıra öğrencilerin sportif etkinlikleri için spor salonu ve açık basketbol sahasının bulunduğu okulda her gün açık olan kütüphanesi ve öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılaması için kantin hizmet veriyor.

“BÖLGENİN EN İYİ OKULU OLMAK İÇİN ÇALIŞIYORLAR”

Milli Eğitim Müdürü Mustafa Eryiğit, Sungurlu’da eğitimde hedefledikleri noktaya erişmelerinde önemsedikleri okullardan birinin de Fen Lisesi olduğunu belirtti.

Mustafa Eryiğit, “Sungurlu İlçemizde eğitimde hedeflediğimiz noktaya erişebilmemiz için önemsediğimiz okullardan biri olan Sungurlu Fen Lisesi pansiyonunun 2017 – 2018 eğitim yılında açılacak. Bu sayede hem ilçemizde hem de ilçe dışından ilgi göreceği ve başarılı öğrencilerin, ilk sıralarda tercih edecekleri okul olacağı inancındayız.

2017 - 2018 eğitim öğretim yılında 264 öğrencinin eğitim göreceği okulda okul müdürü Ahmet Yandım da, “Müdür yardımcıları ve bütün personel eğitim yılına okulu hazırlayabilmek için var gücü ile çalışıyor. Gerek pansiyon imkânları gerekse eğitim kalitesi ile bölgenin en iyi okulu olma yönünde büyük gayret sarf ediliyor.” ifadelerini kullandı.

(Sungurlu Gazetesi)

Editör: TE Bilisim