Samsun-Çarşamba Havalimanı pistini incelemek, ziyaret ve temel atma törenine katılmak üzere Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile birlikte Samsun’u ziyaret eden Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, buradaki temaslarında hızlı tren projesi hakkında bilgi verdi.

Samsun-Ankara hızlı tren hattını 3 parçaya böldüklerini belirten Arslan, “2 parçasının projelerini hazırlamaya başladık. Samsun-Vezirköprü arasının ise proje ihalesini önümüzdeki hafta yapıyoruz. Böylece 3 parça proje biter bitmez devamında Samsun-Çorum-Ankara hızlı tren projesini de hayata geçirmiş olacağız” dedi

SAMSUN-ÇARŞAMBA HAVALİMANI 3 AY KAPANACAK"
Samsun-Çarşamba Havalimanı'nın 3 ay kapanması ile ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Arslan, "Mevcut pistimiz ile ilgili aşırı çökmeler var. Deniz dolgusu üzerine gerekli tedbirler alarak yapılan bir havalimanı olmasına rağmen zaman içerisinde bu tip çökmeler oluyor. Dolayısıyla biz havalimanımızda herhangi bir aksama olmaması adına ihale süreçlerini başlattık. Normal Devlet Hava Meydanlarının yaptığı projeksiyon çerçevesinde yaparsak bizim Samsun havalimanını 1 yıl kapatmamız gerekiyor. Ancak 1 yıl kapatmak ne bizim istediğimiz bir şeydir ne Samsunlunun istediği bir şeydir bede Samsunluluk adına sorumluluk alan bakanlarımız, milletvekillerimiz, valimiz, büyükşehir belediye başkanlarımızın istediği bir şey değildir. Dolayısıyla gece-gündüz çalışarak biz en az kapatma ile bunu nasıl çözeriz diye kafa kafaya verdik. Epeyce de bir çalışma sarf ettik. Hatta kapanmadan çözülmesi mümkün müdür diye çok çalıştık ama kapanmadan çözülmesi mümkün değil. Ancak 3 aylık kapatma ile biz çözebileceğiz. Bugünden başlayarak havalimanı kapanmadan yapılabilecek her şeyi yapacağız. Dolayısıyla işin büyük bir kısmını halletmiş olacağız. Sonra da 1 Mart itibariyle de pisti kapatıp, 3 ay içerisinde tamamen bitireceğiz. Çünkü çok önemli Samsun’a gelen olimpiyat oyunları var. Olimpiyat öncesi Samsun’a gelecek olan misafirlerimizin geliş ve gidişlerine de zaman kalacak şekilde Mayıs ayının sonunda havalimanını inşallah tekrar hizmete açacağız. Gerek Merzifon, gerekse Ordu-Giresun Havaalanlarındaki sefer sayısının arttırılarak Samsunlunun da uçuş ihtiyaçlarını da bu şekilde kısa periyotta halletmiş olacağız" diye konuştu. (İHA)

Editör: TE Bilisim