Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal, çocukların tozpembe bir hayat ve çok para kazanma düşüncesiyle yetiştiğini ancak iş hayatına başlayıp zora geldikleri zaman da iş değiştirmeye çalıştıklarını ifade etti

Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal, 3+1 eğitim modelini yaşayan bir insan olarak bu sistemi desteklediklerini dile getirdi.

Lise çağlarında şu an kendisinin olan firmanın her kademesinde çalıştığını anlatan Başaranhıncal, şimdi ise yeni kuşaklarla tartışmayıp onların anlaşılması için çaba sarfedilmesi gerektiğini ifade etti.

3+1 İşyeri Uygulaması Eğitim Modeli tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada 3+1 eğitim modelinin iyi olduğunu ancak eğitim aldığı alanda çalışmak istemeyen öğrencilerin bulunduğunu ve bunların tüm çalışma şevkini öldürdüğünü dile getiren Başaranhıncal, bu konunun iyi işlenmesi gerektiğini söyledi.

Yeni neslin telefonu çok kullandığını ve firma internetinden daha çok internet faturası ödeyen öğrenciler bulunduğunu anlatan Çetin Başaranhıncal, çocukların tozpembe bir hayat ve çok para kazanma düşüncesiyle yetiştiğini ancak iş hayatına başlayıp zora geldikleri zaman da iş değiştirmeye çalıştıklarını ifade etti kronik olarak nitelikli eleman ihtiyacı bulunduğunu söyleyen Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal, “Kaba işe adam aramıyoruz. Beyin arıyoruz. 3+1 modelinin hayata geçirilmesi konusunda iş dünyası olarak taşın altına elimizi koymaya hazırız” dedi. (Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim