Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ne bağlı merkezdeki 19 odadan ilk genel kurulunu yapan Mobilyacılar Odası oldu. Derviş Günday Toplantı Salonu’nda düzenlenen kongrede mevcut başkan Yalçın Kılıç ile Mustafa Yaralı yarıştı. Genel kurula ayrıca Çorum Ticaret İl Müdürü Fikret Yıldırım, Hitit Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi Başkanı Erdoğan Çerikçi, bazı AK Parti yöneticileri, İl ve ilçe oda başkanları ile çok sayıda oda üyesi katıldı.

Türkiye Ağaç İşleri Federasyonu Genel Başkanı Ali Rıza Ercan başkanlığındaki divan heyetinde Kazım Öztürk, Mürsel Kazar ve Okan Tekkeli görev aldı. Kongrede saygı duruşunda bulunularak İstiklâl Marşı da okundu.

Daha sonra kürsüye gelen Kılıç, ÇESOB’a bağlı odaların genel kurul sürecinin başladığını hatırlatarak 2018 yılının esnaf ve sanatkar için hayırlı olması temennisini dile getirdi. Bugüne kadar esnafın arkasından konuşmadığını, beraberce esnafın tüm sorunlarını çözmeye gayret gösterdiklerini, sık sık esnaf ziyaretleri yapmaya çalıştığını ifade eden Kılıç, “Sizlerle sürekli birlikte olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Kongremize bu yıl da Federasyon Genel Başkanımız Ali Rıza Ercan katılıyor. Kendisine teşekkür ediyoruz. Bizleri hiç yalnız bırakmıyor. Kongremizin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Genel kurula Yönetim ve Denetim Kurulu raporlarının okunması, gelir-gider ve bilançonun ele alınması ve tahmini bütçe ile yeni dönem çalışma programının görüşülmesi ile devam edildi. Bu maddelerin kabulünün ardından ise Yönetim ve Denetim Kurulu ayrı ayrı ibra edildi. Aylık ücret, huzur hakları ve yolluk ve konaklama ücretlerinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından ise dilek temenniler bölümüne geçildi.

Kongrenin bu bölümünde Ahmet Bayraklı ve Murat Arslan söz aldı. Bayraklı, yaptığı konuşmada Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın ilimiz merkez ve ilçelerinde yaptığı konutların ihalesine mobilya yapımını katmamasını istedi. Bu konuda gerek oda gerekse federasyondan destek beklediğini anlatan Ahmet Bayraklı, konutların işinin büyük bölümünün dışardan gelen ve oldukça fiyat düşüren firmalar tarafından yapıldığını, Çorum esnafının bu işten ekmek yiyemediğini ve bu konuda bazı girişimlerde bulunularak esnafa destek olunmasını da istedi. Murat Arslan da kürsüye gelerek aynı konuyu anlatacağını, Ahmet Bayraklı’nın anlatması nedeniyle teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.

Federasyon Başkanı Ali Rıza Ercan, TOKİ konusunda yıllardır bazı girişimlerde bulunduklarını ancak bu konuda fazla bir mesafe kaydedilemediğini vurguladı.

Genel kurulda son olarak adaylardan Mustafa Yaralı söz alarak projelerinden söz etti. Esnafın birlik beraberliğinin olmadığını öne sürerek seçilmesi halinde bunu sağlayacaklarını dile getiren Yaralı, odanın kapısının her üyeye açık olacağını, bunun için bir Genel Sekreter ataması yapacaklarını, odaya kaydı olmadan kaçak çalışanların önüne geçeceklerini ifade etti.

ÇESOB ve Mobilyacılar Odası Başkanı Yalçın Kılıç’ın seçim konuşmasından sonra ise seçimlere geçildi. 350 üyesi bulunan odanın 247 üyesinin katıldığı genel kurulda 169 oy alan Yalçın Kılıç yeniden başkanlığa seçildi. Mustafa Yaralı ise 51 oyda kaldı. Buna göre Yalçın Kılıç başkanlığında 4 yıllığına seçilen Mobilyacılar Odası Yönetim Kurulu Adnan Tığlı, Ahmet Çırak, Sinan Kayalar, Ergün Uçnar, Mustafa Erkan ve Cuma Demirel’den oluştu. Denetim Kurulu’nda ise Hüseyin Cahit Yurdakul, Mustafa Dugan ile Kaan Eliaçık yer aldı.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim