Devlet Tiyatrosu Salonu Fuayesi’nde gerçekleştirilen çalışmalara İl Kültür ve Turizm Müdürü Ömer Arslan da katılarak yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Çalışmalara 3 ay önce başlandığını ifade eden Ömer Arslan, Selda Erdost ve Halil Özçelebi yönetimindeki koronun fuaye salonunda çalışmalarını sürdürdüğünü anlattı. Koronun Nisan ayında çorum halkıyla buluşacağını belirten Arslan, Bahar Konseri adı altında bir konser planlandığını daha sonra il dışında da konser vermenin planlandığını vurguladı. Müziğin bir eğlence aracı olmadığını ve insan hayatında önemli bir yere sahip olduğunu belirten Ömer Arslan, Toplumda müziğin değer çıtasının yükseklerde olduğunu üstatların müziğe kendilerinden de katarak gelecek nesillere aktardığını söyledi.

Koro şefi Selda Erdost da konuşmasında konser için çalışmalarda başladıklarını belirterek düzenlenecek konserde 26 eser sunacaklarını anlattı. (Erkan BAYATLI) eye başlayan bankalara her gün bir yenisi eklendi. Artan teşvikle birlikte, 2011 yılının Eylül ayında 116,1 ton olan altın rezervleri, 2018 Şubat itibarıyla 564,8 ton olarak kayıtlara geçti. Yükselen bu rakamlar sayesinde yıllarca dünya altın rezervi sıralamasında 15. sırada yer alan Türkiye 10. sıraya taşınmış oldu. Ajans Press ve PRNet’in gerçekleştirdiği medya incelemesine göre geçtiğimiz yıl ekonomi haberleri altında altın ile ilgili 160 bin’in üzerinden haber yansıması tespit edilirken, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası son dönemde Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası’nda en fazla işlem yapan kurumlar arasında yer aldı. Bu bağlamda alınmış bazı uzman yorumlarına göre Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası’nın son 3 aydır en çok işlem gerçekleştiren kurumlar arasında yer alması, altın rezervlerinin artmasına katkı sağladığını söyledi. Yine uzman yorumlarına göre, Türkiye altın rezervlerinin daha da artması bekleniyor.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim