Telefonla bilgi aldığımız Çorumgaz yetkilileri BOTAŞ’ın yaptığı hızlı çalışma sonucunda arızanın giderildiğini ve 17.30 itibariyle doğalgazı kente tekrar vermeye başladıklarını vurguladılar.

Merkeze bağlı Sazdeğirmeni köyü mevkisinde yürütülen sondaj çalışmasında iş makinelerinin BOTAŞ’a ait Mavi Akım Doğal Gaz Boru Hattı’nda hasara yol açtığını hatırlatan ÇORUMGAZ yetkilileri sabah saatlerinden itibaren ana boru hattında yoğun bir şekilde onarım çalışmalarının yürütüldüğünü dile getirdiler.

BOTAŞ ekiplerinin bölgede tamirat için sıkı bir çalışma yaptığını, bölgede ayrıca gün boyu İtfaiye ekiplerini de beklediğini anlatan ÇORUMGAZ yetkilileri arızanın akşam saatlerinde giderildiğini söyledi. Bu kapsamda ÇORUMGAZ ekiplerinin ise kent içinde dolaşarak açık bulunan kalorifer kazanlarını kapattırdığı öğrenildi.

SMS İLE MESAJ

Öte yandan ÇORUMGAZ A.Ş. tarafından abonelere yollanan SMS mesajlarında “Sayın abonemiz; BOTAŞ’a ait Samsun-Ankara doğalgaz ana iletim hattında Hızlı Tren Zemin Etüt çalışması esnasında yaşanan hat hasarı giderilmiş olup, müşterilerimize düzenle olarak gaz verilmeye başlanmıştır. Kesintili olarak doğalgaz verdiğimiz süre içerisinde konutlarında doğalgaz kullanan müşterilerimizin mağduriyet yaşamaması için tankerlerle Kırıkkale, Konya ve Rize’den CNG (Sıvılaştırılmış Doğal Gaz) getirilerek boru hattına verilmiştir. Bu süreçte verdiğiniz desteğe ilgi ve alakaya teşekkür eder, şirketimiz dışında oluşan hasar nedeni ile kesinti yapılan müşterilerimizden özür dileriz” denildi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim