Adalet ve Kalkınma Partisi Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Personel ve Eğitim Dairesi Başkanı Süleyman Balaban ve beraberindeki yeni göreve başlayan Uzman Yardımcılarından oluşan heyeti TBMM’nde kabul etti.
Yeni göreve başlayan personele başarı dileklerini ileten Salim Uslu, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı ve bütün kamu kurum ve kuruluşlarının görev tanımlarının yeni baştan yapılması gerektiğini belirterek, tüm kamu kurum ve kuruluşları için ilkeleri ve prensipleri yeniden belirlemek gerektiğini söyledi.
Kamu kurum ve kuruluşlarında çok sayıda personel çalıştığına dikkat çeken Uslu, bu insanların aynı kamu kuruluşlarında, aynı işleri yaparken bile farklı statülerde çalıştıklarına dikkat çekerek, “TBMM’nde çalışan iki şoförden birisi sözleşmeli, diğeri devlet memuru statüsünde. Bu noktalarda kamunun yeniden düzenlenmesi gerekiyor.” dedi.
Kamuda oluşan sorunların, iyi bir kamu personel rejimi ve kamuda yeniden yapılanma reformları ile çözülebileceğine vurgu yapan Uslu, “Bütün kamu kurum ve kuruluşlarının görev tanımlarının yeni baştan yapılması ve ilkelerinin konması gerekiyor. Her kurumun kendi ihtiyaç ve gereksinimini o kurumun belirleyip buna göre işçi veya memur çalıştırması gerektiğine inanıyorum. Kamuda işe alımların siyasi istismara açık bir konu olmaması lâzım. Türkiye’de artık referansla iş yapma ve torpil ile işe girme döneminin sona ermesi gerekiyor. Bu ülkenin en büyük handikaplarından birisi de referans ve torpil ile işe girmek ya da yükselmektir. Böyle olduğunda ise kişinin yeteneklerini, bilgisini ve birikimini kullanmanın ve geliştirmenin anlamı kalmıyor, başarmanın anlamı kalmıyor. Başarılı olan ile olamayan arasında, kendini geliştiren ve geliştiremeyen arasında bir fark olması lâzım.” diye konuştu.
Kamuda ve özel sektörde kalite ve verimlilik kavramlarının öne çıkarılması gerektiğini vurgulayan Salim Uslu, bu kavramlara dayalı bir sistemin organize edilmesi hâlinde mevcut sorunların giderilebileceğini sözlerine ekledi.
Ziyaret sonunda Uslu’ya bir sürpriz yapan Uzmanlardan Ömer Tüysüz, 2010 yılında İstanbul Üniversitesi İktisat Kulübü olarak düzenledikleri 8. Ekonomi Zirvesi Toplantısı’na konuşmacı olarak davet ettikleri Uslu’nun fotoğrafını hediye etti.
(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim