Kursa katılan 25 kadın yaptıkları ürünleri sergileyerek sertifikalarını aldı. Törene İlçe Kaymakamı Mitat Gözen, Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erkan Elfaz Ermiş, İŞKUR İl Müdürü Zeki Karaman, Çorum Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan, daire amirleri ve çok sayıda davetli katıldı.
Tuğcu’da açılan kursta yeniden üretilen Tuğcu Çerkez Peyniri de farklı tadı ile davetlilerden tam not aldı. Kursu bitirenlere sertifikalarının verilmesinin ardından kurstaki üretilen ürünlerin sergilendiği sergi açıldı.
Kurs öğretmeni Ziraat Mühendisi Gözde Öncel Deveci, 54 gün süren kursa köyden 23 kadının katıldığını belirterek, “Daha önce Tuğcu Köyünde peynir üretimi zaten yapılıyormuş. Bizde bu kapsamda kurs açarak peynirin daha sağlıklı, pastörize şekilde üretilmesini ve saklama şekillerini gösterdik. Kursumuzda, çerkez peyniri başta olmak üzere beyaz, dil, Urfa, mihaliç, tulum, kaşar, mozzeralla, labne, çökelek ve kelle peyniri olmak üzere toplam 11 çeşit peynir üretildi” dedi.
Tarım Müdürü Ermiş bu tür kursların köylülere katkı sağladığını dile getirirken, Tuğcu Köyü Yardımlaşma Derneği Başkanı Şamil Büyükyıldız da Çerkez Peyniri’nin seri üretimine geçilmesinin hedeflendiğini kaydetti.
Köy Muhtarı Mehmet Mutahhar Büyüm, kurs ile Tuğcu Çerkez Peynirinin yeniden üretilmesinin kendilerini memnun ettiğini belirterek, köylerinde peynir üretim kursunun düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.
(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim