Bahçelievler Mahallesi’nde market işleten Mehmet Akif Abanuzoğlu, işyerinin önünde yaralı bir kedi fark etti. Abanuzoğlu, toplumda sık görülmeyecek bir davranış sergiledi. Bir ayağı kopan ve sol gözü kör olan yavru kedi için seferber olan Abanuzoğlu, yakın bir veteriner kliniği aradı.
Akşam saatlerinde açık veteriner kliniği bulamayan Abanuzoğlu, kediyi en azından acısını dindirmek için bir iğne yapmaları için 112 acil servisi aradı. Bu vaka karşısında şaşıran sağlık çalışanları, ‘biz hayvanlara değil, insanlara bakıyoruz’ diyerek, kendisini başka adreslere yönlendirdi.
Abanuzoğlu son çare olarak Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner’i arayarak yardım istedi. Konuya duyarsız kalmayan Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, Belediye veteriner hekimine talimat verdi. Veteriner Paşa Enver Baysa tarafından teslim alınan yavru kedi, tedavi altına alındı.
“Unutmayalım ki kedi de bir canlıdır” diyen Abanuzoğlu, acının ne demek olduğunu çok iyi bildiğini vurguladı. Feci şekilde yaralanan kedinin de sonuçta bir can taşıdığını hatırlatan Abanuzoğlu, “O anki hislerimle yerde kıvran kediyi olduğu yerde bırakmak istemedim. Kültürümüzde her canlıya yardım etmek var. Atalarımız hayvanlar için vakıflar kurmuş” şeklinde konuştu.
Yardımlarından dolayı Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner’e ve Belediye Başkan Yardımcısı Bahri Sezen’e teşekkür eden Abanuzoğlu, ilçede akşamları yaralı bir hayvanı götürecek bir merkezin olmamasını önemli bir eksiklik olarak değerlendirdi.
(İHA)
Editör: TE Bilisim