“Hayatını, geleceği inşa edecek olan nesillerin yetiştirilmesine adamış, bu uğurda çalışmış öğretmenlerin öğretmenler gününü kutluyorum” diyen Külcü, “Sizler hayatını insan yetiştirmeye adamış kişilersiniz bunun için de çok özelsiniz. Peygamberimiz buyuruyor ki; insanın en hayırlısı insana, insanlığa faydalı olandır.
Biz de Çorum Belediye’si olarak insan ve insanlara faydalı olmaya çalışıyoruz. İçinde bulunduğumuz Buhara Kültür Merkezi, Mahalle Kadın Kültür Merkezleri, Gençlik Merkezleri ve Engelli Eğitim Merkezi ile insanı yaşat ki devlet yaşasın düsturu ile hizmet veriyoruz. İnsan bizim için önemli, insanlık için de öğretmen ve öğretmenlik mesleği çok önemli. Çünkü insanlar hayat boyu öğrenme halindedirler” dedi
Engelli eğitim merkezinde 7 öğretmenle 166 öğrenciye hizmet verdiklerini hatırlatan Külcü, emekli kadın öğretmenlerle, engelli öğrencilerin yetiştirilmesinde birlikte bir şeyler yapabileceklerini söyledi. Külcü, “Eğitim ordusunun siz değerli neferlerinin ellerinden öpüyorum” diyerek emekli kadın öğretmenlerin gününü kutladı.
(Çorum Belediyesi)
Editör: TE Bilisim