Çorum İl Genel Meclisi Başkanlığı’na Halil İbrahim Kaya yeniden seçildi.
İl Genel Meclisi’nin Nisan ayı mesaisi seçimlerle başladı. 30 Mart 2014 seçimleriyle belirlenen İl Genel Meclisi’nde iki yıllığına yapılan seçimde başkanlığa seçilen Halil İbrahim Kaya, dün yenilenen seçimde de ipi göğüsleyen isim oldu.
5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanunu’nun 11. Maddesi ile İl Genel Meclisi Çalışma Yönetmeliği’nin 18. Maddesi gereğince yenilenen Meclis Başkanlığı, 2 asil ve 2 yedek katip üyenin seçimi yapıldı. Bir önceki toplantıya ait karar özetinin okunmasından sonra seçimlere geçildi.
Mevcut başkan Halil İbrahim Kaya ile AK Partili Mustafa Alagöz’ün aday olduğu başkanlık seçimi oldukça çekişmeli geçti. CHP İl Genel Meclisi Üyesi Burçin Solmaz Polat'ın raporlu olması nedeniyle 38 üyeden 37’sinin katıldığı toplantıda 19 oy alan Halil İbrahim Kaya gülen taraf olurken, Mustafa Alagöz de 18 oyda kaldı. Kaya bu sonuçla yeniden başkanlığa seçilmiş oldu.
Başkanlık seçimden sonra bir süre ara verilen toplantı daha sonra Katip üyelerin seçimi ile devam etti. Asil Meclis Katip üyeliklerine aday olan Sungurlu İl Genel Meclis Üyesi Ünal Cevizci ile İskilip İl Genel Meclis Üyesi Üzeyir Esenkaya 34’er oy aldılar. Asil katip üye seçiminde 2 oy ise boş çıktı. Yedek katip üyeler için yapılan seçimde de 37’şer oy alan EAK Partili Yurdanur Özzehinli ile CHP’li Yıldız Bek yedek üye oldular.
İl Genel Meclisi’nde Nisan ayı ikinci toplantısı 4 Nisan 2016 günü saat 13.30’da Meclis Başkan Vekilleri, Encümen Üyeleri ve İhtisas Komisyonu üyelerinin yeniden seçilmesi ile devam edecek.
Öte yandan Meclis Başkanlığı seçiminin ardından basın mensuplarına bir açıklama yapan Halil İbrahim Kaya, son derece centilmence ve demokratik bir ortamda seçimin yapıldığını bildirdi.
Bu seçimin kazananı veya kaybedeni bulunmadığını, Mustafa Alagöz ile yıllardır gerek siyaset gerekse spor camiasında birlikte yürüdüklerini anlatan Kaya, seçimin gerek ilimiz belge ve köyleri, gerek Çorum gerekse Türkiye’ye hayırlı olması temennisinde bulundu.
Çorum’a hizmet için siyaset yaptıklarını ve bundan sonra da makamları düşünmeden hizmeti düşünerek çalışmaya devam edeceklerini anlatan Kaya, “2 yıldır sarfettiğimiz efordan daha fazlasını sarfedeceğiz. Daha yoğun bir performans gösterip vatandaşımıza hizmetlerimizi sürdüreceğiz. Bana oy veren veya vermeyen tüm üyelere teşekkür ederim” dedi.
Üyelerin demokratik hakkını kullanarak seçimi yaptıklarını dile getiren Alagöz de Halil İbrahim Kaya’yı kutlayarak bundan önce olduğu gibi bundan sonra da uyum içinde Çorum’a hizmet etmeyi sürdüreceklerini bildirdi.






(Volkan SINAYUÇ)
Editör: TE Bilisim