4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu’nun 21. maddesinin Kamu Personel Danışma Kurulunun her yıl Mart ve Kasım aylarında toplanmasını öngördüğünü belirten Çam, Hal böyle iken Mart ayında Kamu Personeli Danışma Kurulu’nun toplanmadığını anlattı.

KPDK’nın, tarafların onayı ile planlı olarak ve bilerek toplanmadığını ifade eden Hayati Çam, “Yetkili sendikalar 31 Mart yerel seçimleri öncesinde, istekleri kabul ettirebilmek için ele geçen fırsatı ellerinin tersiyle itmiş, üyelerini ve kamu görevlilerini hüsrana uğratmışlardır.

Yandaş sendikalar toplantının seçimlerden sonraya bırakılması ile iktidara kıyak geçmişlerdir.

KPDK Mart ayından beri 42 gün geçmesine rağmen toplanmamaktadır.

Memur sendikalarının Ağustos ayında başlayacak 5. Dönem (2020-2021) toplu sözleşmeden elleri boş ayrılacakları, önlerine gelecek her metne imza atacaklarını tahmin etmek için müneccim olmaya gerek yoktur.

Ocak ayında memur ve emeklilerinin aylıklarına yapılan % 4’lük artış, Nisan ayı enflasyonu ile geri alınmış, memur ve emeklileri alacaklı hale gelmiştir,

Memur ve emeklileri Temmuz ayına kadar 2 ay boyunca enflasyon kayıplarını sineye çekecektir. Bu nedenle; giderek ağırlaşan ekonomik şartları, içinde bulunduğumuz ayın Ramazan olmasını ve Ramazan Bayramı nedeniyle yapılacak bayram harcamalarını da dikkate alarak memurlara ikramiye verilmesi konusunun acilen çözüme kavuşturulması şarttır” dedi.

DEVLET ÇALIŞANLAR ARASINDA AYRIM YAPAMAZ

Kamuda çalışan işçilerin 1957 yılından beri ikramiye aldığını, ancak ikramiye almayan tek kesimin memurlar olduğunu belirten Çam, “Devlet; emrinde çalışanlar arasında ayrım yapmaz, istihdam ettiklerini öz veya üvey diye ayırmaz. Ramazan Bayramı öncesinde 31 Mayıs 2019 günü kamuda çalışan işçiler ve tüm emekliler gibi memurlarda ikramiye almalıdır. Bunun için bir Cumhurbaşkanlığı kararı yeterlidir.

İktidarla hısım olduklarını söyleyen yetkili sendikaların, hısımlıklarını memurların lehine nasıl kullandıklarını görmek memurların hakkıdır.

Hükumete ve KPDK üyesi sendikalara buradan çağrıda bulunuyoruz.

Ramazan Bayramı öncesinde ve mutlaka Mayıs ayı içerisinde KPDK sadece “memurlara ikramiye verilmesi” gündemiyle toplanmalı, kamuda çalışanlar arasında ikramiye konusunda ayrıma son vermeli, Ramazan Bayramı öncesinde kamu işçilerinde olduğu gibi memurlara da ikramiye verilerek yıllardır devam eden adaletsizliğe son verilmelidir.

Ramazan ayı bu müjde ile tamamlanmalı, memurların bayrama ikramiye sevinci ile girmelidir” dedi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim