Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınlayarak 19 Mayıs 1919’un tarihten silinmek istenen Türk ulusunun yeniden doğduğu, Ulusal Kurtuluş Savaşı mücadelesini başlatmak üzere Büyük Önder Atatürk’ün Samsun’da bağımsızlık meşalesini yakışının 99. Yıldönümü olduğunu ifade eden Yalçın Çiftçi,

“19 Mayıs, işgalcilere karşı bağımsızlık savaşının adıdır. 19 Mayıs 1919, bir toplumu esaret altında kalmaktan kurtaran, Türk Milletinin ulus olmaya yönelik olarak yazgısını değiştiren, yarınlarını aydınlatan, çağdaş uygar bir yaşama yönlendiren ve sonuçta tam bağımsızlığını sağlayan Büyük Türk ulusu ve Atatürk’ün eseridir” dedi.

Topraklarımız üzerinde çöreklenen işgalcilere karşı eşsiz bir direnişin başladığı gün olan 19 Mayıs’ın bağımsızlık ve hürriyet mücadelesinin en anlamlı sembolü olduğunu söyleyen Genel Sağlık-İş İl Temsilcisi Çiftçi, “Türk gençliği kararlı bir şekilde Cumhuriyet’in temel değerlerine, laik, demokratik cumhuriyete sahip çıkarak, aydınlık Türkiye’nin meşalesini taşımaya devam edecektir. Bu yolda Atatürk’ün Gençliğe Seslenişi, gelecek kuşaklara inancının ve güveninin göstergesidir. Her türlü tuzak ve engellemelere rağmen gençlik, Atatürk’ün bu inancını boşa çıkartmayacaktır. Önümüzdeki seçimde sandık başına gidecek milyonlarca genç seçimin kaderi ve ülkenin geleceğini belirleyecektir. Niteliksiz hale gelen sağlık ve eğitim sisteminin hesabını sandıkta sorabilecektir. Ulusumuzun gençleri geçmişinden aldığı güçle; Cumhuriyetin kuruluş felsefesini 24 Haziran’da yeniden şahlandıracaktır. Türk gençliği, Atatürk’ün inancını boşa çıkartmayacaktır” diye konuştu.

Genel Sağlık-İş İl Temsilcisi Çiftçi tüm ulusun bayramını kutlayarak başta Ulu Önder Atatürk olmak üzere bize bağımsızlığı kazandıran tüm kahramanları saygı ve minnetle andığını sözlerine ekledi.

(Emre URAL)

Editör: TE Bilisim