Kızkardeşi Gülşen Ertek, erkek kardeşi Fahri Ertek, kendisi gibi folklor eğitmeni olan eşi Dorette Ertek başta olmak üzere ailesi, ÇORUM HABER Genel Müdürü dostu Mehmet Yolyapar, diğer arkadaşları ve dostları, Merhum Bahri Ertek’i anmak üzere dün Çorum’da biraraya geldi.

Anma etkinliği ilk olarak Bahri Ertek’in Ulumezar’daki kabri başında başladı. Burada toplanan dostları vefatının beşinci yılında Bahri Ertek’in kabrine karanfil bıraktıktan sonra Ulucami İmam Hatibi Mustafa Gökmen tarafından Kur’an-ı Kerim ve dua okundu.

Bahri Ertek ile birlikte onlarca yıllık dostluk ve kardeşlik hukuklarının bulunduğunu dile getiren Genel Müdürümüz Mehmet Yolyapar törende yaptığı konuşmada Ertek’in halkoyunlarındaki başarısı bir yana öyle güzel bir dost kalbi olan, sevgi dolu bir insan olduğunu vurguladı. Bahri Ertek’in aramızdan ayrılmasının üzerinden 5 yılın geçtiğini de hatırlatan Yolyapar, “5 yıl nasıl çabuk geçti anlayamıyorum. Hala acısı sımsıcak içimizde duruyor. Değerli dostumu gerçekten bütün kalbimle, saygıyla, sevgiyle, rahmetle, ülkemize yaptığı hizmetleri de şükranla anıyorum. Şükranı şunun için diyoruz. Bahri Ertek Türk folkloruna çok büyük değerler kazandırdı. Allah rahmet eylesin. Hepimizin başı sağolsun. Ailesine tekrardan sabırlar diliyorum. Mekanı cennet olsun” dedi.

Fahri Ertek de ağabeyi için düzenlenen anmaya katılan tüm dostlarına ve sevenlerine teşekkür etti.

Bahri Ertek için ayrıca Ulucami’de de İkindi Namazı öncesinde Mevlid-i Şerif okutuldu. Camiye gelen cemaate de gülsuyu tutularak şeker ikram edildi.

Mevlid yemeği verildi

Çorum ve Türk folklorunu ulusal ve uluslararası alanlarda büyük bir başarıyla temsil eden Bahri Ertek için mevlid yemeği de düzenlendi.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da İnönü Caddesi üzerinde bulunan Erdal’ın Yeri Lokantası’nda biraraya gelen Bahri Ertek’in ailesi ve sevenleri yemekte sohbet etti.

Fahri Ertek başta olmak üzere aile üyeleri ve dostları yemekte Bahri Ertek ile ilgili anılarını paylaştı.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim